Тиха нощ, свята нощ2 юли 2015 снимка "Да караме заедно ролери!"
Освен обиколка по баровете, вечер в София могат да се правят и други кръгови движения. Подаваме три идеи, за които ви трябват малко тренинг, достатъчно хъс да скочите в тъмното и нула лева разходи.


УРОЦИ ПО ТАНГО
За този танц са нужни двама, но на летните нощни уроци зад Паметника на Съветската армия може да дойдете и сами – има опитни танцьори, които няма да ви оставят да се загубите нито в тъмното, нито в тангото. Класът е свободен за всеки с желание и се случва всяка неделя през лятото, стига да не вали и трещи. Началото е в 20:00 с урока, а час по-късно може да стъпите и върху милонгата – сцената, създадена за танго, и да се носите дълго по нея с по-печените танцьори. Единствено изискване (освен да не забравяте жарта си вкъщи) са обувките: жените трябва да са на нисък или среден ток, а мъжете – с удобни обувки без грайфери, защото плавното плъзгане на крака по земята тук е ключово. Затова и танго компанията се събира на гладката мраморна площадка зад паметника, а колко шеметно изглежда всичко под луната, не ни стигат римите да опишем.

ОБИКОЛКА С РОЛЕРИ
"Да караме заедно ролери!" не е покана да отидем следобед в Заимовия, а група във фейсбук, която събира хора със слабост към летящите обувки. Прекарват си страхотно винаги, но тук въпросът ни е за нощната им обиколка. Обичайно започва в 19:30 и трае до 22:30, а условията за включване са малко, но важни. Новодошли се приемат с готовност, стига да са поне начинаещи, което означава да карат умело в парк, да поддържат скорост от 6-8км/ч, да контролират спускането си по леки наклони и да владеят Т- и V-стоп (ако това не ви говори много, трябва още тренинг). Пълната протекция е задължителна, както и светлоотразителните аксесоари (плюс жилетка за начинаещите), а на децата под 14 им трябва придружител – на ролери, колело или тротинетка. Маршрутите са дълги, през паркове и булеварди, но във всеки момент може да се оттеглите – за целта си носете обувки, за да се престроите бързо и да не спирате групата. Новият тур се обявява всеки четвъртък във фейсбук, следете ги там.

ВЕЛОРАЗХОДКА
Организират я от Сдружение Велоразходка, а графикът излиза на velorazhodka.org и фейсбук страницата им. Маршрутът от около 20км е начертан трайно, като има много спирки за почивка, преброяване на редиците и дори флаш-моб момент. Сборният пункт е на езерото Ариана, откъдето педалите се завъртат в 21:00. Минава се през Орлов мост и СУ, Александър Невски и Св. Неделя, по Витошка към Хилтън до Южния парк, където се кара цял час. Оттам обратно в посока на Народния театър и през Шишман към финиша в 23:00 пред Паметника на Съветската армия. Добре дошли сте при условие, че спазвате всички правила на движението и групата – в колона по двама, винаги зад водача, никакво цепене в страни и каскадьорски номера по трасето. Подразбира се, че не бива да тръгвате без резервна гума и принадлежности за сменянето й. Необходимо е да имате и заредени светлини и светлоотразителни аксесоари по себе си и велосипеда – за да сте видими за другите, докато тихо се носите по нощните улици.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.