Не бягай от Физкултура16 март 2017
Спортът печели един цял ден от седмицата ни със съботната Физкултура – семинарът на Бегач, за който екипът не е задължителен, но ще ни трябва ум във форма. Будим го с кафе, защото "тренировката" започва рано с истинска физзарядка и продължава с експо за нова екипировка и здравословни щандове за обяд, който вече сме платили с билета. Между тези малки упражнения влиза съществената физ-програма – историите на шестима вдъхновители за здрав и активен живот. Надолу ги редим хронологично, а точният график на лекциите им по часове е на fizkultura.bg.


Дийн Карнасис
50 маратона за 50 дни в 50 щата е достойно за още едно ултра в професията на ултрамаратонеца, но със своите 560км за три дни без сън и спирка май по-подходящата степен е "уау". Пристига у нас с последната си книга Road to Sparta, в която тича по петите на древния Филипидос – бегач, прелетял от Атина до Спарта за 36 часа, за да търси помощ срещу персийците.

Ирина Даниела
Стресът от 9 до 5 не е оправдание да проспиваме останалите 128 часа от седмицата – на това учи личният пример на румънката, която тича между офиса и старт-финала на маратони за любители. През 2016 навърта цели 1000км наведнъж за благотворителност и идва да ни каже, че и ние можем, ако се затичаме.

Антония Григорова
Шампионката е бягала със ски на Олимпиадите във Ванкувър и Сочи, а от 2016 тича здраво и с маратонки към първия си връх в ултрамаратоните – разстоянието между Ком и Емине. Предизвикателството ѝ започва след 140 дни, а в събота разказва за подготовката, без която няма как да се движиш нагоре.

Шон Конуей
Вече ни разказа девет истории от живота си, но екстремният атлет има поне 9 тома с приключения. В часа му по Физкултура сега слушаме за онези негови 85 дни по маршрута от над 6000км, с които става единственият човек, преборил Великия британски триатлон.

Иън Корлес
Снима, докато тича – или обратното, и споделя всичко в подкаст, фейсбук, инстаграм и туитър. От архива там през 2016 излиза първата му книга – Running Beyond, но не четем от нея на семинара, а слушаме лекция за 20-годишния му опит като фотограф на дълги бягания.

Боян Петров
8 от всички 14 осемхилядници са били под краката му, затова вярваме, че има на какво да ни научи за всяка стъпка по "пътеките преди върховете". Лекцията на най-добрия ни алпинист е последният екстремен час от програмата, която продължава с уроци как да борим травми и дискусия за развитието на ултрабяганията в България.

Семинар Физкултура е на 18 март от 09:00 до 19:00 в София Тех Парк, 100/125лв от fizkultura.bg
Лекциите на английски са със симултанен превод на български
Спортен клуб Бегач е на begach.com и във фейсбук

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098