Говори ми в цифри

1 юни 2017 текст Виолета Иванова
2 дни, над 60 лектори и повече от 50 инвеститори. Такава е аритметиката на DigitalK – технологична конференция, свикана, за да ни доближи до новото и вълнуващото в дигиталния свят през срещи с хората, които го въртят на малкия си пръст.


Срокът да се борите за 10-те хиляди евро награда за гениална стартъп идея изтече, но по-ценното тепърва предстои: лекциите с теми като Коя е валутата на бъдещето? и Как да погледнем в съзнанието на потребителя? са билетът, който изважда бизнеса невредим от "урагана на дигиталната революция". Струва си да слушате внимателно всеки в програмата (вижте я на digitalk.bg), но ето накъде със сигурност ще сочат нашите уши.

Навийн Джейн. Основател е на цели 6 компании, а предприемачът и филантропът в него имат обща цел: с нови технологии да борят големите предизвикателства пред света днес. Така Навийн става и първият човек с лиценз за пътнически полети до Луната, а докато го слушаме току-виж сме попили от философията, която го движи стремглаво напред: единствената граница е въображението.

Дъглас Карсуел. Кълне се в отговорните правителства, индивидуалната и пазарната свобода и в това, че светът изобщо не е тръгнал да потъва, а Brexit е маркер за началото на либерална революция. Дали е така, ще видим, но е факт, че книгата му The End of Politics and the Birth of iDemocracy от 2012 се оказва пророчество за днешния ден. С детство в Уганда, опит в италианска телевизия и място в британския парламент Дъглас със сигурност има още куп теми, с които да ни закове за стола в залата.

Кирил Петков. Може още да не сте чували името му, но Опра и Джокович са. Или най-малкото харесват ProViotic – първият веган пробиотик, който Кирил създава в кооперация с Медицинското училище на Харвард и нобеловия лауреат д-р Бари Маршал. Като ядрото на компания, инвестираща в умни стартъпи, той е и точният човек, който да ни покаже отвътре симбиозата между наука и предприемачество и как двете заедно водят до страхотни иновации.

Брок Пиърс. Биографията му започва с детски роли във филми на Дисни и стига до арест от Интерпол през 2002, а между тях четем още тон важни факти. С огромен опит в основаването и консултирането на компании и рисковите инвестиции, Брок е адски смел бизнес играч и един от първите носове, надушили потенциала на криптовалутата Bitcoin. За нея вече е говорил в университети като UCLA и Станфорд, както и на ред конференции, така че беше време да дойде и на тази.

Рафаел Ечемендия. Накратко е Ралф, но се обръща и на Ethical Hacker – алтер егото, с което го знаят по целия глобус. Защо "етичен хакер"? Защото ползва компютърните си умения не за кибер престъпления, а за защита от такива на институции, компании и популярни личности. Покрай тази работа неизбежно излиза от сянка и днес редовно се появява в ефира на CNN и Fox News и подава ноу-хау към холивудски продукции като Snowden, Nerve и Mr. Robot. Ноу-хау ще има и за нас тук, отдолу пише къде и кога.

DigitalK е от 09:00 до 18:00 на 8 и 9 юни в Sofia Event Center (Paradise Center, ет.3), 149/489€ без ДДС от digitalk.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098