Дни на архитектурното наследство

1 февруари 2018
Минало, настояще, бъдеще, памет. Това са думите, които ще прехвърляме в ума си на път за Екзарх Йосиф 37 на 3 и 4 февруари, когато Дом на киното и Cush.Bar приемат Дните на архитектурното наследство.


Входът на мини фестивала е свободен, програмата му – богата и на храна за размисъл, и на минути за разпускане, а гостите са вещи в мъчната тема за архитектурното наследство. Започва се в 10:00 на 3 февруари с деветима наши архитекти, които отговарят на граждански въпроси над чаши чай. Същото се случва и на следващия ден от 12:30, а място в разговора резервираме до 18:00 на 2 февруари оттук. Автентичността: най-характерната черта на оригинала и Зона Г-14 или как се заличава културна ценност са съботните лекции, след които ни разхождат из въпросната зона (позната също като КвАРТал), пускат ни филми за "северозапазена" България и ни държат на терен докъсно с жива музика. Разходката се повтаря и в неделя (от 11:00), а след това научаваме какво е Umbaukultur от лекцията на архитекта-урбанист Тим Риениц (на английски) и как можем да спасим завещаното от историята в дискусия с Клуб Смисъл. За финал раздават награди, но не на нас, а на студентите, заели върха в Петия национален конкурс за дипломни работи с тема Опазване на архитектурното наследство (от 18:30), а после фестът ни казва "чао и умната" със сета на Djobri. За още инфо и точни часове търсете Дните във фейсбук.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098