Handmade Mall Fest

13 април 2018
Въпросът как да оползотворите дългия уикенд от 20 до 22 април ви е решен с отбивка в Serdika Center. И не, нямаме предвид да го прекарате (само) в пълнене на торби из няколкото етажа магазини. Между 12:00 и 20:00 в зоната пред Reserved на ниво -1 щандове опъват отбор членове на Регионална занаятчийска камара – София, за да продават готова ръчна арт продукция и да ни учат как сами да упражняваме занаятите им.


Така майсторът-грънчар Анатоли Ванчев ни насочва в правенето на изделия от глина, Асен Рачев и Женя Райкова от ателие Анум подреждат бижута от полимерна глина и показват как и ние да оформяме подобни, а Бонка Иванова ни гмурка в света на художественото плетиво и учи малки и големи да изработват плетени зайци, пилета, котки и други играчки. Една от малкото жени в медникарството, Йоланта Ценова, пък демонстрира коване на бакърен лист и гривни, с Ирина Сардарева (шила шапки за филмови продукции, постановки, визити при Папата и за повечето ни първи дами) прохождаме в шапкарството, а Радка Вацева ни ръководи в рисуването върху чаши, стъкло или коприна, докато ние избираме от готовите ѝ работи върху съдове, аксесоари, шалове и украшения.

Заглавна снимка: бижута от ателие Анум
Следете събитието и във фейсбук оттук

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098