• Летен лагер

  29 юни 2017

  текст Никола Шахпазов снимки Анелия Тодорова

  В началото не знаехме как се казва, но бързо му измислихме прякор – Любезния. Защото наистина е такъв. Всички, които шарят в района на парка Заимов, го познават покрай малкия му магазин, където, освен велики люти сосове и шоколадови бисквити, има и жестока селекция чешко пиво и немски вайсове.
 • .
 • Фестивален град

  15 юни 2017

  Към края на юни София изглежда сякаш забавя ход, ако не знаем къде застъпва бодрата смяна. Ето я тук – сочим ви към пет фестивала, които, вместо с бриз, раздвижват въздуха с поезия, цирк, кино, дигитални изкуства и пърформанс.
 • Dolna Malina Open Fest

  8 юни 2017

  Спираме да мечтаем за Батман, само защото можем да приличаме на него с помощта на спецове по грим, прически и костюми от киностудиото в Долна Малина.
 • On!Fest 2017

  8 юни 2017

  Включването в преродения фест е с лека мъка: как да изберем маршрут в петте му задъхани зони?
 • Без делници: юни 2017

  8 юни 2017

  През май почти забравихме какво е петдневна работна седмица, но през юни, напротив, празниците са кът. Нищо – задраскваме сами шест квадрата в календара, за които не трябва голяма организация, а само едно "Шефе, тръгвам по-рано този петък, нали?".
 • Sofia Pride Арт Седмица

  5 юни 2017

  Водата е чистата от предразсъдъци среда, в която динамичните тела пред обектива на малтийския артист Крис Микалеф се реят в израз на ...
 • Говори ми в цифри

  1 юни 2017

  текст Виолета Иванова

  2 дни, над 60 лектори и повече от 50 инвеститори. Такава е аритметиката на DigitalK – технологична конференция, свикана, за да ни доближи до новото и вълнуващото в дигиталния свят през срещи с хората, които го въртят на малкия си пръст.
 • Всеки е шампион, але-але-але!

  11 май 2017

  текст Емануела Иванова снимки Анелия Тодорова

  Не трябва да бориш съотборници, съперници или хронометър, за да знаеш какво е успех – той е след всеки нов опит, с който ставаш по-добър от себе си.
 • Науч(е)но знание

  4 май 2017

  тескт Емануела Иванова снимка R. Hurt/Caltech-JPL @ nasa.gov

  "Обща култура" в областта на науките е академичната степен, която не се защитава лесно – трябват доживотни сесии и ненаситно любопитство.
 • Лято в саваната

  20 април 2017

  Кажете – колко често водите хлапето си в зоологическата градина? Веднъж годишно? Една приветлива постройка с диви обитатели ви чака да промените нещата за това лято.
 • Вечният боклук

  13 април 2017

  тескт Емануела Иванова

  Навсякъде е – що е то? Пластмаса, това и рибите го знаят. До 2050 неразградимият материал в океана ще надхвърли по тонаж законните му обитатели и, дори да не сме губили фризби в морето, всички сме виновни за това.
 • В главата на сериала

  6 април 2017

  текст Емануела Иванова

  90 секунди са безкрайност, когато трябва да ги изтърпим в началото на новия епизод, който сме чакали цяла седмица. Затова е велико, че все по-рядко ни се налага и все по-често сваляме шапка на откриващите "шапки" на сериалите.
 • Тъмен град, светла идея

  23 март 2017

  текст Виолета Иванова

  В 20:30 на 25 март над 170 държави ще изгасят лампите си, а ние напомняме пак, не защото иначе няма да чуете. Тук сме, за да ви светнем защо Часът на Земята е много повече от едни 60 минути на тъмно.

 • Не бягай от Физкултура

  16 март 2017

  Спортът печели един цял ден от седмицата ни със съботната Физкултура – семинарът на Бегач, за който екипът не е задължителен, но ще ни трябва ум във форма. Будим го с кафе, защото "тренировката" започва рано с истинска физзарядка и продължава с експо за нова екипировка и здравословни щандове за обяд, който вече сме платили с билета. Между тези малки упражнения влиза съществената физ-програма – историите на шестима вдъхновители за здрав и активен живот. Надолу ги редим хронологично, а точният график на лекциите им по часове е на fizkultura.bg.
 • Урок по памет

  9 март 2017

  текст Виолета Иванова илюстрации Мария Калчева

  Денят, в който жената неизбежно става главна тема, е един в годината, но разговорът за ролята ѝ тече постоянно. Покрай този 8 март на светло излезе нов любопитен въпрос – за важните дами в историята ни, които засега отсъстват и от учебника, и от картата на града ни.
 • Нещата от живота: Шон Конуей

  9 март 2017

  текст Емануела Иванова снимка Martin Hartley

  6000км. За да си ги представите нагледно, това е разстоянието между Лондон и Делхи по въздух. Със самолет се стопяват за 8 часа, но през 2016 един екстремен атлет решава да ги навърти по земя и вода, правейки тигели по дължината на Великобритания с тичане, плуване и колоездене.
 • Порция съзнателност

  23 февруари 2017

  текст Виолета Иванова снимки Михаела Белорешка

  Ако захарта и вината идват на масата ви, хванати за ръка, време е да ви срещнем с Михаела Белорешка – трапезен естет, кулинарен блогър и хранителен терапевт, който тази неделя кани на "съзнателна" следобедна закуска. Кои са съставките в нея и защо ви е да присъствате, питаме Михаела и синтезираме така:
 • Паметен трик

  26 януари 2017

  текст Виолета Иванова

  Шерлок Холмс тъкмо разреши последните си случаи, а ние се чудим защо чакахме четири сезона, за да проверим възможна ли е безгранична памет като неговата. Е, възможна е и дори не иска гениален ум, за да покълне. Слушайте как става и да, задължително опитайте това у дома.
 • Нещата от живота: Ади и Бел от Млечни вампири

  21 декември 2016

  текст Дима Чакърова

  "Детето променя абсолютно всичко", казват още преди да сме попитали. И това е промяна, в която е добре да имаш съмишленици. Млечни вампири е точно такъв сборен пункт – онлайн място, създадено от енергични майки на невръстни хлапета, които споделят истории за вълненията, грешките и смешките покрай децата си на жени в същия номер обувки.
 • Коледни базари Vol.3

  15 декември 2016

  Нови пет адреса за предпразничния шопинг

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098