• 1 юни: По-хубаво от рожден ден

  23 май 2018

  Нали не се заблуждавате, че ще минете с букет балони за празника? Веднъж научили за съществуването на 1 юни, хлапетата ви очакват целодневна екстраваганца в своя чест.
 • .
 • Хвани коктейла за опашката

  10 май 2018

  текст Емануела Иванова

  "Седем дни коктейли пили и се веселили“ може да е вашето обобщение на седмицата от 14 до 20 май, ако вървите по петите на World Class Cocktail Week в града.
 • Луда надпревара

  10 май 2018

  текст Емануела Иванова снимка Любимир Асенов

  Шопска салата, хамак и къща звучат като елементи на перфектната почивка, но всъщност са дизайни на безмоторни колички, които в един есенен ден преди 4 години летяха бясно по нанадолнището на булевард Черни връх в първото Red Bull Soapbox състезание у нас.
 • Класа в чаша

  3 май 2018

  на снимката Ъруин Триковски

  Да отпиваш случки на малки глътки е по-сладко от обръщането на цели вечери на екс. Ако клатите съгласно глава, имаме чудесна новина: от 14 до 20 май десет бара в града ни сервират точно това – бавни и славни преживявания в чаши с коктейли, забъркани с алкохол от първа лига в рамките на World Class Cocktail Week.
 • Четири дни без край

  3 май 2018

  Наклонете осмицата във възрастта на Софийския фестивал на науката и ще получите темата му – безкрайността. Или онзи необозрим брой възможности, които се разкриват пред учените с всеки сантиметър от прогреса.
 • Handmade Mall Fest

  13 април 2018

  Въпросът как да оползотворите дългия уикенд от 20 до 22 април ви е решен с отбивка в Serdika Center. И не, нямаме предвид да го прекарате (само) в пълнене на торби из няколкото етажа магазини. Между 12:00 и 20:00 в зоната пред Reserved на ниво -1 щандове опъват отбор членове на Регионална занаятчийска камара – София, за да продават готова ръчна арт продукция и да ни учат как сами да упражняваме занаятите им.
 • Уикендът на базарите

  29 март 2018

  Четири точки в града, където да напълним великденските подаръчни торби.
 • Ключови герои

  29 март 2018

  текст Виолета Иванова

  Докато Китодар Тодоров и водещата Рада Стаменкова пълнят паузите с умни шеги, 10 души разказват на Форум Ключ за своите супер начинания, от които печели цялото ни общество. Подготвяме се за 5-часова емисия добри новини с представяне на героите.
 • До Марс без обратно

  8 март 2018

  текст Емануела Иванова

  Колективно прецакахме Земята и само заедно можем да я реабилитираме, но с темповете, с които схващаме концепции като рециклиране и възобновяеми ресурси, може да стане твърде късно твърде скоро. Затова по-напреднали умове вече работят по План Б и ни търсят нова планета.
 • Да си режисьор в класна стая

  8 март 2018

  текст Наталия Иванова

  Историята на Даниел Симеонов звучи на моменти познато. Преди да стане учител, завършва кинорежисура, работи в телевизия и накрая сяда в корпоративен офис, където бързо и окончателно прегрява. Докато се чуди как да се върне в родното си село Ъглен и да действа оттам на свободна практика, попада на обява на Заедно в час и къса с живота в София.
 • Физика на радостта

  1 март 2018

  Форум Физкултура ни дърпа към активния начин на живот само с три възклицания: "Тренировка! Храна! Мотивация!". Зад тях обаче се строяват цял отбор супер хора, подготвени за маратон от лекции и уъркшопи следващата събота. Запознайте се с главните дотук, а после минете през fizkultura.bg да си купите стартов номер за 10 март.
 • Светът е за двама... но има и публика

  8 февруари 2018

  Не е наша работа как празнувате 14 февруари, ако сте насаме. Ако обичате да се обичате в тълпа обаче, помагаме с варианти.
 • (Не)забележителен герой

  1 февруари 2018

  текст и снимка Наталия Иванова

  През февруари засичаме карфиола най-често в туршия, но още можем да го хванем и в плод-зеленчука. Защо ни е притрябвал? Къдравият братовчед на зелката е антираков агент, държи 77% от дневната ни доза витамин C, цял куп от B комплекса, стиснат е откъм калории, но е адски щедър на фибри и антиоксиданти, които са грижливи към човешките мозъци и сърца. Ако дори и след това го намирате за безхарактерен, ето три рецепти, с които да изпъкне на масата ви.
 • Дни на архитектурното наследство

  1 февруари 2018

  Минало, настояще, бъдеще, памет. Това са думите, които ще прехвърляме в ума си на път за Екзарх Йосиф 37 на 3 и 4 февруари, когато Дом на киното и Cush.Bar приемат Дните на архитектурното наследство.
 • No More War

  26 януари 2018

  Мирът и кротките начини да го стигнем и задържим в обществото и в себе си е мисията, с която фестът на доброволческата група СиВиЕс пълни дните от 26 до 28 януари с изложби, дискусии, кино, музика и работилници.
 • Неприятна атмосфера

  18 януари 2018

  текст Емануела Иванова

  Посрещнахме 2018 под юрган от сива атмосфера и скочихме срещу мерките, които (не) се предприемат против замърсяването с фини прахови частици. Атаките ни обаче не стигат до тези, чиито очи трябва да се отворят за факта, че не е нормално да знаем вкуса и цвета на въздуха. Не защото предпочитаме пица и розово, а защото това сиво ни трови. Как точно, какво да направим, за да го спрем и къде да следим кога да не ходим в парка, обясняваме надолу.
 • Шумна нощ, сладка нощ

  21 декември 2017

  текст Емануела Иванова снимка Анелия Тодорова

  Ще си пуснем музика и най-накрая ще изпечем някой секси сладкиш за празниците! И миналата година не събрахме смелост за този горещ експеримент, затова сега се срещаме лице в лице с майстора – Любка Атанасова от LUbakery, която бърка орехчета с крем и кексове с фина геометрия с вид за изложба и вкус за облизване.
 • Еднопосочен, до вкъщи

  21 декември 2017

  текст и снимка Севда Семер

  Живях в Лондон близо две години без чадър. Заради постоянния вятър в този град, чадърът е неспособен да те пази от дъжда – в ръката ти е нелепо парче плат върху дълга пръчка, което оживява над теб и за което трябва да се грижиш ти, вместо обратното.
 • По следите на Майстора и Маргарита

  7 декември 2017

  текст Никола Шахпазов

  Той е Майстора, а тя – неговата Маргарита. Вместо да разливаме водка и да си говорим за Пилат Понтийски обаче с двамата се отдаваме на по-изискани неща – обсъждаме балканската кулинария, пием бира и ядем шкембе.
 • Новият път на ракията

  30 ноември 2017

  Със сигурност познавате поне един властелин на казана, който всяка година вади "ела да видиш каква ракия!". Ако питате Светлин Мирчев, тази монета има две страни: да, хубаво е занаятът да се предава, но ракията е далеч по-сложна напитка, за да стои само до шопската салата. С тази идея той се връща от Виена (където учи в австрийската вино академия) и над година обикаля малки производители на Балканите в търсене на най-добрите дестилати. Днес визитите му пълнят рафтовете на Rakiashop.eu (който държи със съпругата си Гергана), но преди да опитаме част от техните бутилки на Балканския фестивал на ракията, сядаме на една маса с Мирчеви и говорим – какво е "истинска ракия", защо по-рядко тя е българска и в каква компания е добре да я пием, вместо пак да посегнем към домата.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098