Къде отидоха всички?

10 август 2017
Вместо да пазите опустяла София, хващайте и вие пътя към фестивалния август – следват три добри посоки, които зареждат дните и нощите му с арт, йога, езотерика и музика.


ART FEST BERKOVITSA
Берковица, 17-20 август
вход свободен

Фестът съществува от година, за да събира култура, изкуство и алтернативни градски проекти отвън и оттук на едно място. Сега сборният пункт е изоставената обсерватория в Берковица, която става терен за срещата ни с "тежка АРТилерия" от 30+ таланти. Ще има познати графити имена (като Arsek & Erase и Glow) и такива, които вече ще следим (като триото Innerfields от Берлин и HAUS 75 от Мюнхен). С тях и още ред артисти се оказваме на местопрестъплението, докато се случват няколко нови графита, а междувременно гледаме фото изложба на Влади Грозданов и минаваме VR арт тура на германеца Фредерик Шулц. Има и още: от инсталации, уъркшопи и пърформанси до партита, планински разходки и, разбира се, чил зона, за когато жегите станат крайни.

БЕГЛИКА

Беглика, 23-27 август
20лв за ден, 65лв за целия фест от ticketlogic.bg, безплатно за деца до 14 години

Освободени мечтатели, търсещи хармония с природата – това е обичайната тайфа на Беглика, а ако се припознахте, ето какво да очаквате от издание 2017. Под мотото Пресътворение фестът ще ни връща към корените и, вместо да пренасяме градския глъч в планината, тихо ще се "вслушаме в нейния глас". Това не значи, че няма да има и музика. Сценичният график още се строи, но вътре вече има всичко от фолклор, джаз и рок до тек-хаус и трип-хоп през инструментите на Иван Шопов, музиканти от Оратница и Кайно Йесно Слонце и подобни агенти. Масажи, рейки, хюман дизайн, карти Таро, йога, сетивни пътувания, езотерични лекции и още сто неща пълнят паралелната програма на Пресътворението, а всичко, което изпускаме, е на beglika.org.

UDAYA LIVE
Правец, 16-21 август
300€ за 2 дни, 600-1397€ за целия фест от udayalive.com

Бавно събуждане с медитация и концерти под първите вечерни звезди? Ако сте "да, моля", сте на точните редове. Второто име на Udaya е Yoga & Music Festival или ол-инклузив ритрийт в RIU Pravets и край езерото отпред, където пътуваш към себе си, докато срещаш нови хора и пробваш различни класове и уъркшопи с над 50 световнопризнати йога учители. Във фона в това време музиканти свирят на живо – Масуд Али Кхан и Дейв Стрингър стигат, за да се доверим, че към Правец идват артисти с опит в медитативния жанр. Графикът с всички практики се разтваря на udayalive.com/schedule, където може да избирате и сглобите личната си фестивална програма отсега.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.