Кауза с бъдеще29 април 2021 текст Таня Трендафилова
Вече няколко години следим усилията на фондация Заедно в час да предоставя достъп до качествено образование на всяко българско дете, независимо от средата и произхода му, и аплодираме програмите ѝ, свързани с мотивирането на нови хора да станат учители и подкрепата на училищните екипи у нас. Тази пролет организацията предоставя шанс на всеки, който има желание, да се включи в добрата ѝ кауза, изпълнявайки спортно предизвикателство не само в името на здравето, но и на благотворителността.


Събитието
Демонстрацията на атлетични умения започва на 30 май под наслов Предизвикай се с кауза. Събитието е отворено за хора от различни възрасти и точки на България и света, като всеки участник ще може да осъществи своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време на 30 май (или преди самата дата). Инициативата е вдъхновена от примера на различни личности, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания, а категориите, от които избират желаещите, са ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор.

Регламентът
Всеки, който се чувства готов да се впусне в спортното приключение, трябва да се регистрира предварително на zaednovchas.bg/sport/ и да попълни кратък формуляр, след което е свободен да изпълни личното си предизвикателство когато и както му е удобно. Освен заявка за конкретна активност регистрацията включва и закупуването на билет дарение в подкрепа на Заедно в час. Събраната сума ще бъде инвестирана в работата на организацията, която е част от глобалната образователна мрежа Teach For All. Участниците могат да се регистрират индивидуално или групово, като вторият вариант намалява цената на билетите. Всяка заявка автоматично включва записаните в томбола с книги, подаръчни ваучери, спортни артикули и други. Учениците под 18 години и всички деца се включват в Предизвикай се с кауза без заплащане.

Посланиците
Добрият пример е винаги от полза в подобен род събития, затова няколко популярни лица от спорта, културата и медиите също се готвят да мерят сили в инициативата. Актьорите Георги Златарев и Алек Алексиев залагат на колоездене, докато колежките им Валентина Каролева и Яна Титова ще наблегнат на фитнес и йога. Лично ние очакваме предизвикателствата на Ники Илиев, който обещава да пробяга 5 км заедно с кучето си, на сноубордистката Александра Жекова, която ще изкачва планински връх, и на ултрамаратонеца Краси Георгиев, който ще навърта километри с ролери.

Повече за събитието търсете на zaednovchas.bg, facebook.com/teachforbulgaria и instagram.com/teachforbulgaria


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098