• Бутилка, която ти се иска да облечеш

  7 октомври 2021

  текст Анастасия Стоева

  Свикнали сме да считаме видовете дизайн за отделни сфери: уеб дизайнът си остава на екраните, а графичният – върху плакатите и брошурите. Напоследък обаче все по-често се случва различните подгрупи да се припокриват и тогава ставаме свидетели на революционни резултати. Модата слиза от подиумите и се повява в домовете ни с една бутилка, която ни се иска да можехме да облечем.
 • Действия, които променят света

  21 септември 2021

  текст Димитър Димитров

  Познаваме такива и от двата вида – деяния, които вдъхват така бленуваната положителна промяна, и актове, които рушат безвъзвратно. Често общото помежду им е, че ни достигат и засягат дори без да съзнаваме ясно ефекта им.
 • В PokerStars залагат на социалната отговорност

  20 септември 2021

  текст Дани Николова

  PokerStars окуражава служители на компанията да вземат доброволно участие във вътрешни комитети на компанията, които се самоуправляват. Комитетите са различни, всеки има своята мисия и цел, а участието в тях е доброволно, забавно, но в същото време е и съвсем сериозна работа. Служителите на компанията, които вземат участие в съответните комитети, се срещат веднъж седмично, за да обсъдят активностите, които биха искали да организират, за да реализират целите си. Усилията са насочени към подобряване на средата предимно вътре в компанията, но знаем, че всяка доброволческа инициатива дава своето отражение и върху средата, в която живеем. Като допълнителен плюс на удовлетворението от работата и смеха с колегите идва възможността за управленческа роля в комитета, независимо от позицията и мястото на доброволеца в компанията. Така участниците могат да развиват умения, да създават по-близки отношения с колеги, с които да обменят опит и знания. Комитетите са креативни, интересни и дават възможност на служителите да излязат от рутината на ежедневните задачи.
 • Тест зона: Samsung Galaxy Z Fold3 5G

  17 септември 2021

  текст Виолета Иванова

  Не само за учениците септември е равен на „чао, ваканция“. И останалите вече прибрахме банските и се настройваме на други честоти – тези на забързаната градска есен. Моментът е идеален да подложим на тест някои от най-новите устройства на Samsung, тъкмо излезли от завода, за да видим внасят ли наистина повече ред и удобство в ежедневието.
 • Истории отвисоко

  15 септември 2021

  текст Димитър Димитров

  Казват, че най-истинските и разтърсващи истории откриваме там, където дробовете се борят за глътка разреден въздух, докато тялото бавно пъпли по скалист, снежен склон. Божествено красиви, ала и дяволски жестоки, планинските висоти снемат от човека стреса, суетата и баналността на ежедневието. Вместо тях ни даряват спиращи дъха гледки, неповторимо удовлетворение и безценни спомени за хора и истории, останали завинаги в сърцата и умовете ни.
 • Куиз под небето

  19 юли 2021

  Третият пореден куиз под шапката на InGlobo, печатната и дигитална медия за по-интелигентен свят и HiComm, технологичната лайфстайл медия №1 в България, отново въвлече най-любознателните фенове на факти и награди.
 • Куиз със сюрприз

  1 юли 2021

  Мозъчните колелца на най-големите куиз маняци зачаткват в такта на InGlobo & HiComm Speed Quiz Vol. 3.
 • Целувки от слънцето с предпазни средства

  23 юни 2021

  Всички му се наслаждават и чакат да ги огрее, а то ги изгаря и последно се смее.
 • Лятна програма и отворен прием в училище Дени Дидрò

  4 юни 2021

  Скътано в полите на Люлин планина и екологично чистия район на Банкя, училище Дени Дидрò предлага съвременна среда и условия за развитие на устойчиво мислещи, отговорни и уверени личности от най-ранна детска възраст. Мястото е подбрано, за да растат децата на чист въздух, да учат на открито и да изследват природата.
 • София, мой малък Лондон

  28 май 2021

  текст Дани Николова

  Пътували сме до различни точки по света (понякога по работа, но по-често за развлечение) и винаги сме си отбелязвали наум колко удобно нещо може да е транспортът. Добре организиран и леснодостъпен. Е, имаме новина. От началото на май, благодарение на чисто новия уеб портал на Центъра за градска мобилност (webportal.sofiatraffic.bg), транспортът в София е още една стъпка напред към пълното удобство. Вече можем да купуваме и зареждаме картите си онлайн. И още по-хубаво: да плащаме пътуването си директно с банкова карта. Точно така, както сме се възхищавали, че можем да го правим... например в Лондон.
 • Яж (балансирано), движи се и обичай

  2 март 2021

  текст Дани Николова

  "Царски път до 10" е фраза, която се чува толкова рядко, че скоро ще загуби напълно значението си.
 • Всяка история е важна

  15 февруари 2021

  Все още живеем в свят, който се намира достатъчно далеч от постигането на истинско равенство между половете.
 • Фински дизайн и глътка магия

  20 октомври 2020

  Изчистените и семпли линии винаги привличат окото със своята елегантност, а във Финландия хората са на малко име с дизайна. Тази година водка Finlandia забожда 50 свещички върху своята торта и е време да напишем няколко факта, свързани с ледената ѝ бутилка, както и още малко за страната, от която напитката се излива в милиони домове, докато внимава с разхищението на своите ресурси.
 • Чаша със слънце

  20 октомври 2020

  Любимите моменти от деня ни засичат на спокойствие, когато знаем, че задълженията остават назад в интериора на съзнанието ни и имаме минимум 12 часа да се отцедим от стрес и притеснения, като си казваме "хей, и утре е ден".
 • "Най-скъпата арт галерия в света" гостува за първи път в България в Сердика Център

  8 октомври 2020

  Ексклузивно за България в Сердика Център тази седмица пристигна арт изложбата с реплики на 20 световноизвестни картини от легендарни художници. До 18 октомври всички посетители на мола ще могат да разгледат "двойниците" на най-високо оценените и популярни картини на Пол Сезан, Винсент ван Гог, Густав Климт, Пабло Пикасо, Леонардо да Винчи, Анди Уорхол и много други.
 • Тази есен Италия идва при нас

  21 септември 2020

  Учим италиански от професионални преподаватели у дома си.

  Живеейки в мултикултурния контекст на нашето време и с все по-глобализиращата се бизнес среда, социалните и професионални ползи от изучаването на чужд език са огромни. Италианският език предоставя все повече възможности за заетост и се радва на все по-силно присъствие в България. Езиковите курсовете, предлагани от Италианския културен институт, представляват отлична възможност не само за бизнес ориентираните активни млади хора. Те са чудесен избор и за ревностните обожатели на една от най-богатите на култура страни в света, за да разбират по-добре историята на невероятното културно и архитектурно наследство на Италия.

 • Замърсяването на въздуха крие най-голям риск за човешкото здраве

  27 февруари 2020

  Серия от лекции и работилници на тема Въздух очакват посетителите на Serdika Center до средата на март.
 • Самочувствието променя всичко

  6 февруари 2020

  Лазерен център Body Aesthetics предлага трайни и ефективни решения за онези упорити несъвършенства във външния вид, които отнемат най-много време - обезкосмяване, грижа за кожата на лицето, оформяне на тялото. Изцяло медицинският им екип работи със свръхтехнологични съвременни медицински апарати от най-високия съществуващ клас.
 • Кои са най-добрите барове и ресторанти в София?

  28 януари 2020

  За пета поредна година Go Guide отличава най-добрите барове и ресторанти в града.
 • Мечтай смело с The Body Shop тази Kоледа

  13 декември 2019

  Коледа е време за мечти. Тогава най-силно копнеем за далечни пътешествия, незабравими преживявания и страхотни подаръци. С кампанията Dream Big тези година козметичният бранд The Body Shop иска да покаже на всяко момиче, че може да сбъдне мечтите си.