Лятна програма и отворен прием в училище Дени Дидрò

Лятна програма и отворен прием в училище Дени Дидрò


4 юни 2021
Скътано в полите на Люлин планина и екологично чистия район на Банкя, училище Дени Дидрò предлага съвременна среда и условия за развитие на устойчиво мислещи, отговорни и уверени личности от най-ранна детска възраст. Мястото е подбрано, за да растат децата на чист въздух, да учат на открито и да изследват природата.


Като социално отговорна институция в подкрепа на културни, образователни и хуманитарни проекти, ПроКредит реализира идеята за създаване на училището. Инициативата отразява стремежа за качествено образование, в дух на толерантност и любопитство, рационална мисъл и научен метод, солидарност и приветливост, честност и отговорност.

Мисията на училището е да утвърди нов модел на образование, който се фокусира върху индивидуалността на детето и цялостното му развитие като личност, напътствано и подкрепяно от учители-ментори. Децата имат свободата да се обогатяват с нови знания и умения, да откриват и развиват интересите и талантите си.

Ученето по теми, а не по предмети обединява различните области на познанието. Учениците пък навлизат в дълбочина, откриват връзките между отделните елементи в науките и приложението им в ежедневието, вместо да наизустяват и възпроизвеждат суха теория.

Сградата на училище Дени Дидрò е изцяло съобразена със съвременните изисквания за енергийна ефективност, издържана в естествен архитектурен стил - дърво, камък и стъкло, с просторни, светли и специално оборудвани стаи.

Училището разполага с модерно оборудвана кухня с разнообразна и здравословна храна за децата. Активните спортни занимания се случват в два физкултурни салона, два басейна, две външни игрища и писта за бягане. Училищният амфитеатър е пространство за събития и артистични изяви. Двете библиотеки, освен богат избор от книги, предлагат и пространство за учене и провеждане на часовете по литература. Децата прекарват свободно време на открито в специално създадени зони за активни игри или вътрешни кътове, оборудвани с мека мебел.

През учебната 2021 - 2022 година в училище Дени Дидрò ще се обучават ученици в подготвителен (5 и 6 годишни) и първи клас, разпределени в паралелки до 15 деца в клас, като приемът е отворен.

За периода от 5 юли до 27 август 2021 г. в училището е организирана Лятна целодневна програма за деца на възраст от 5 до 10 години.

Избрали сме осем различни седмични теми, включени в летните занимания: Галактически приключения, Дълбините на морското дъно, Природни феномени, Праисторически епохи, Разходка в джунглата, Изобретенията сред нас, На сцената - театър и кино, Аз съм журналист - телевизия и радио. На децата им предстоят вълнуващи посещения на много музеи, зоопарк, ботаническа градина, киноцентър Бояна, както и среща с журналист, който ще ги мотивира за първия им репортаж.

Организиран е превоз от/до София, бул. Тодор Александров 26, с час на тръгване 08:30 и час на връщане 17:00. Осигурена е и храна за всички деца. Таксата за седмица е в размер на 250 лева, като в нея са включени транспорт, храна, посещения на музеи. При четириседмично посещение на летните занимания, таксата е 750 лева за този период.

Децата могат да бъдат записани както за цялата Лятна програма, така и за избран период, като се попълни формата за контакт на сайта на училището.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098