В PokerStars залагат на социалната отговорност

В PokerStars залагат на социалната отговорност
20 септември 2021 текст Дани Николова
PokerStars окуражава служители на компанията да вземат доброволно участие във вътрешни комитети на компанията, които се самоуправляват. Комитетите са различни, всеки има своята мисия и цел, а участието в тях е доброволно, забавно, но в същото време е и съвсем сериозна работа. Служителите на компанията, които вземат участие в съответните комитети, се срещат веднъж седмично, за да обсъдят активностите, които биха искали да организират, за да реализират целите си. Усилията са насочени към подобряване на средата предимно вътре в компанията, но знаем, че всяка доброволческа инициатива дава своето отражение и върху средата, в която живеем. Като допълнителен плюс на удовлетворението от работата и смеха с колегите идва възможността за управленческа роля в комитета, независимо от позицията и мястото на доброволеца в компанията. Така участниците могат да развиват умения, да създават по-близки отношения с колеги, с които да обменят опит и знания. Комитетите са креативни, интересни и дават възможност на служителите да излязат от рутината на ежедневните задачи.


Избралите да се включат в Социалния комитет имат за цел да планират различни активности, с които служителите на компанията да обогатят както знанията и уменията си, така и социалните си контакти, да заздравят професионалните и личните си връзки и да създадат красиви приятелства. В плана на комитета попадат интересни инициативи и активности, предназначени за останалите служители в PokerStars, като готварски курсове, посещения на спортни събития и маратони, тематични игри с награди, дегустации на вино, покер турнири, празненства, тематични куизове, изложби, курсове по рисуване и дори организирането и поддържането на собствен футболен отбор.

Всеки има кауза, която му е близка до сърцето, а малкото дарение често е от голямо значение. Ето защо PokerStars има Благотворителен комитет във всеки от своите локални офиси. Комитетите подкрепят местни благотворителни и обществени инициативи, които са важни за служителите на компанията и за обществото. Помощта дебне отвсякъде и благодарение на комитета по благотворителност е адски лесна за осъществяване.

Освен да организират и планират, комитетите могат да помагат и за устойчивостта на важни ценности като разнообразието и приобщаването, точно каквато е функцията на Комитета по разнообразие, приобщаване и принадлежност. PokerStars се гордее с различието, защото то е това, което ни прави уникални. Работата на комитета е да покаже именно тази гледна точка и да инициира разговори по тези теми, чрез многобройни инициативи и активности. Работата на комитета дава отражение при пол, раса, възраст, култура, език, акцент, религия, националност, идеология, дори неврология и още много показатели, по които хората се отличават или в които се припознават. Активностите, които избралите да участват в този комитет организират, са вътрешни въпросници и викторини, подкрепа на разнообразни инициативи, честване на международни празници и отбелязване на любопитни факти. С две думи – всичко, което да държи темата за разнообразието и приобщаването жива и на повърхността.

Да помагаш на другите е страхотна терапия, но всеки има нужда да помогне и на себе си. Е, това е нещо като свещената мисия на Комитета по уелнес, който организира многобройни курсове и уебинари за физическо и ментално здраве. Или с други думи, заелите се да участват в този комитет имат нелеката задача да помогнат на колегите си да помагат сами на себе си. Предизвикателства за физическа активност и състезания, както и съвети за баланс между работата и свободното време са сред основните суперсили на Комитета по уелнес.

И накрая, но не на последно място идва един от любимите ни комитети – Зеленият комитет. Усилията на ангажираните със зелени и еко активности членове на този комитет са насочени към постоянното напомняне, че планетата ни има нужда от помощ. Освен с големите еко каузи, на които комитетът се посвещава, силите на доброволците, избрали да се запишат в Зеления комитет, са насочени към намаляване употребата на пластмаса и насърчаване на рециклирането на отпадъци.

Включи се в звездния отбор на PokerStars. Виж възможностите за професионално развитие на кариерния им сайт.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.