Заедно сме в борбата срещу акнето

Заедно сме в борбата срещу акнето
5 октомври 2022
Човек дори и добре да живее, идва пубертета, а с него често се появява и враг номер едно на гладката кожа - акнето. За щастие борбата, макар и привидно неравна, е разрешима. Време е да сключим примирие, защото за осма поредна година BIODERMA обединява усилия с редица специалисти и организации в открит диалог по темата. Акнето е лечимо заболяване, особено с помощта на добър дерматолог и отговорна грижа за кожата, а от 5 до 20 октомври можем да получим безплатен преглед както онлайн в приложението за телемедицина Healee, така и в кабинет наблизо. В инициативата се включват стотици специалисти в цялата страна, готови да ни предложат най-доброто решение на проблема.
Акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване у нас. То засяга над 80% от тийнейджърите, като започва да се проявява на 11-12-годишна възраст. Основният виновник са масните жлези в кожата, които увеличават функцията си заедно с първите промени в тялото по време на пубертета. Макар и безобидно, акнето може да доведе до появата на петна и белези, както и психологически и социален дискомфорт. Именно затова е важно да се погрижим за него навреме, а част от стъпките, за да го победим, са използването на щадящи и подходящи за съответния тип кожа продукти, правилното хранене, добрата хигиена и посещението на дерматолог, личен лекар, фармацевт или козметик.

Разбира се, акнето не е ексклузивно запазено за тийнейджърите. То се проявява често при младежи до 24-годишна възраст и близо 40% от възрастните. Възможно е да се влоши поради стрес, тютюнопушене, нездравословна диета и продължително излагане на слънце. Понякога ни атакува и така нареченото фитнес акне, което се дължи на употребата на протеини и добавки, на носене на грим по време на спорт, както и вследствие на фоликулит по тялото от обилното изпотяване. Напоследък често обсъждан въпрос е и влиянието на маските. Дерматолозите препоръчват да се носят такива, изработени от памучна материя, да се сменят поне два пъти дневно и да не се поставят върху нанесен фон дьо тен. Редовното използване на хидратиращ крем върху покритите от маската участъци на лицето също би могло да предотврати появата на акне.

При всички случаи акнето е комплексна болест, която зависи от много фактори, затова използваме момента да открием най-близката до нас клиника тук. Консултациите са напълно безплатни и ни предлагат компетентна професионална преценка, персонално внимание, съвети и подкрепа в борбата с акнето.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.