• Пощенска кутия за приказки

  24 октомври 2013

  снимка Владимир Томашевич

  Не се е минало много време от 9 октомври насам, когато в шеги и закачки премина поредното издание на хумористично-литературната забава Пощенска кутия за приказки, предвождана от крехката Гери Турийска, а ето, че новото словесно предизвикателство е вече налице.
 • Вечер на добродетелите 2013

  9 октомври 2013

  Животът е прекрасен (сам по себе си), уверява ни Роберто Бенини в едноименния си филм, ала не всичко в него е така прекрасно. Не така розово и благосклонно е битието на децата с увреждания, някои от които изоставени от собствените си родители и запокитени в социални домове. Техният брой в България е 2028, а цифрата на всички деца със специфични нужди е ужасяваща - близо 24 000.
 • Образование в бъдеще време

  3 октомври 2013

  SOS Детски селища България започват кампанията Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното. Ето и каква е нейната цел.
 • Нарисувай ме

  2 октомври 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Едно от най-нормалните неща, които се случиха тук през последните десетина години, бе развитието на тату културата и налагането на татуировките като нормален, дори препоръчителен елемент от личния стил. Затова и софийският Tattoo Fest вече е традиционен, а тази година ще бъде разпънат в два дни (5 и 6 октомври) в залите на парти център 4км.
 • Няма скрито-покрито

  2 октомври 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Покрай протестите (но и много преди тях), очите на всички бяха вперени в пространството на софийското Ларго – едно от най-ясно обособените градски пространства, символ на властта и на помпозното тоталитерно минало. Малко от нас обаче познават тези сгради отвътре и точно заради това Sofia Walks започва поредица от октомврийски събития с название (не)познатото Ларго.
 • Заедност

  28 юни 2013

  На 3 юли за осми пореден път ще се състоят наградите Заедно на фондация Работилница за граждански инициативи. Те имат за цел да представят отношението на, гражданите, организациите и медиите в България към дарителството, до колко разпознаваеми са социалните каузи, както и дали гражданските организации успяват да привлекат обществена подкрепа.
 • Свръхскорост

  19 юни 2013

  В началото на чудесното лято, Мтел започват гореща риалити кампания, в която всичко е свръх и супер, точно като последното предложение на телекома – Мтел Гиганет (тоест – достъп до най-бързата 3G мрежа в страната с мобилен интернет от 2.5 GB при максимална скорост).
 • Момичетата от града

  11 октомври 2012

  Няколко месеца след началото на momichetataotgrada.com, момичетата вече се радват на солиден брой почитатели в социалните мрежи. Формулата, че красотата ще спаси света, действа безотказно, а когато всичко е подправено с добри намерения, получавате емоционален и вдъхновяващ блог.
 • Безплатна Vivacom Wi-Fi зона

  30 май 2012

  Някога Wi-Fi връзката беше добро пожелание, но тези дни е абсолютна необходимост за всеки с лаптоп, таблет или смартфон в ръка. Още по-хубавото е, че благодарение на Vivacom вече има все повече места в София, на които можете да намерите безплатна Wi-Fi мрежа.
 • I ♥ Програмата

  29 декември 2011

  Програмата има своя мобилна версия, която освен че е суперфункционална и практична, е и безплатна. Програмата Mobile досега беше достъпна ...
 • Висша технология

  28 ноември 2011

  Второто издание на HI-FI EXPO София 2011 ще се проведе в дните от 1 до 4
  декември, отново в Гранд Хотел София. Изложението вече е обявено и в чуждестранни тематични издания, което означава само, че нашата столица категорично е заявила мястото си сред големите световни градове, в
  които се провеждат този тип събития.
 • Наслука! Последна мода зимни обувки за цялото семейство

  24 ноември 2011

  На 1 декември, четвъртък, международната верига за търговия с обувки Deichmann отваря своя 15-и магазин в страната и шести по ред в София. Новият магазин ще бъде открит в хипермаркет Kaufland на ул. Резбарска 7Б в квартал Хаджи Димитър.
 • Сердика Център подарява 10 луксозни козметични награди на своите клиенти

  3 ноември 2011

  От 3 до 13 ноември Сердика Център представя щедрите предложения на своите козметични магазини в Beauty Book.