Щефан Шютц, Германия

Щефан Шютц, ГерманияНемският архитект Щефан Шютц ще изнесе лекция на тема новите сгради за сценични изкуства в Европа и Китай. Изборът не е случаен. Щефан Шютц е партньор в едно от най-големите немски архитектурни бюра GMP и ръководи офисите му в Берлин, Пекин и Шензен. Гледната му точка на европеец, проектиращ сгради за култура в Азия, е още по-интересна в светлината на съботния панел на SAW Азиатски подем.


Архитектурното студио GMP - von Gerkan, Marg and Partners е от класическите “големи корпорации” в новата европейска архитектура. Студиото е основано през 1965 г. и стои зад стотици малки и големи проекти, сред които три стадиона за Световното първенство по футбол в Южна Африка (включително този в Кейптаун), реконструкцията на олимпийския стадион в Берлин, а през последните години и няколко смели решения за музеи, театри и концертни зали в Китай и Виетнам.
Щефан Шулц става партньор в GMP през 2006 и оттогава може да се похвали с доста реализирани сгради за култура в Европа и Китай, което е и причината да сподели опит на 27 ноември, специалният ден на SAW, посветен на сценичните изкуства.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.