Младен Алексиев

Младен АлексиевРежисьорът Младен Алексиев ще участва в тематичния панел Сцена на тазгодишния фестивал SAW12. Познат ни е от проекта 36 маймуни, организация за съвременно алтернативно изкуство и култура, в която членува между 2007 и 2011 година, както и от множество театрални спектакли и радиопиеси.


Режисира редица спектакли в София и страната, сред които „Нищо по-хубаво“ от Оливер Буковски (Младежки театър), „Радост за моето сърце“ от Керил Чърчил (ДТ Ловеч), „Отвличане“ - по документално интервю на Кристиан Брюзер (Червената къща), „Машината на Тюринг“, написана съвместно с psychobaiko, „Под контрол“ от Фредерик Зонтаг (Малък градски театър „Зад канала“).
Съвместно със Станимир Панайотов и Калин Николов е автор на радиопроекта „Трансферату“. Като член на организацията “36 маймуни” Младен Алексиев е част от дългосрочния проект на организацията – „ПроТекст“.
Участва в различни независими театрални продукции в София, Белград (Сърбия), Амстердам (Холандия) и Берлин (Германия). Съосновател е на първата в страната Асоциация за свободен театър и на първия Фестивал за свободен театър.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.