Автомат за Поезия

Автомат за ПоезияКолективът на изкуствата Klaxon Press ни поднася поредния си иновативен проект. Този път групата се е вдъхновила от литературата, а резултатът е мултимедиен генератор за нова българска поезия на произволен принцип или с прости думи - автомат за поезия (a poetry vending machine).


В дигиталния си вариант го намираме на адрес klaxonpress.com, където представя стихове на познати и непознати български автори на български език и техния английски превод. Чрез страницата ще имаме възможност да споделим случаен стих, генериран от кликване на бутона "Read a Poem" на автомата, с близки, приятели, или ако не ни хареса, с врагове през социална медия по избор.
Автоматът ще има и солидно тяло - той ще оживее в един стар италиански механичен автомат за пинг-понг топчета. Ще можем да го зърнем на 10 септември в 19:00 в Dada Cultural Bar, където ще започне и събирането на първите стихове за физическата версия, като Klaxon Press молят всеки автор, който желае да пусне свой материал в автомата, да дари по 2лв на стих за поддръжката му. След откриването, автоматът ще гостува на Dada 1 месец, след което ще се отправи към друга точка на София.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.