Mishka the Mouse

23 април 2015
Първо ни се извини, че изглежда нервна – така е, защото й е трудно да стои на едно място. После ни показа разрязаните дини и ухилените мишоци, нарисувани върху стени от Испания до Исперих, и започна да говори за всичко, което я държи цял ден на крака. А то изобщо не е малко – енергията на Виктория свети в хиляда волта.


Виктория Георгиева или Mishka the Mouse започва с рисуване върху стени, преди да се прехвърли към платната и хартията. Скрива своите птици и ключове из ъглите на града и прави десетки свръх забавни летящи кучета и космически същества. После решава, че това не може да продължава просто така и отива да учи рисуване. Озовава се в Испания, където по традиция оставя нещо повече от монета във фонтана – Виктория рисува по фасадите на всяко място, което посещава. Оглеждайте се в Барселона, това е градът, в който е влюбена, въпреки че връзката им е напрегната и предпочита да живее във Варна. Не че тук й е по-спокойно – идеите са твърде много и щом завърши една, веднага подхваща друга, без да се замисля за почивка. В момента прави и малки пластики от "странни материали" (странни наистина – видяхме снимка на крака от кукли в чаша и не зададохме повече въпроси).

За да обобщим, тя се занимава основно със стрийт арт, живопис и илюстрация – открила е, че трите имат еднаква притегателна сила за нея и едва ли някога ще предпочете само едното. Сега подготвя две изложби – на илюстрации и на живопис, скоро ще стяга куфарите за Сърбия, където ще работи по стрийт арт проект, а после ще отскочи и до София, за да направи и тук един от кръжоците си по рисуване за деца. Няма никакво съмнение, че ще се разпише и в града ни – чакаме, дано да е на трафопоста до нас.

Виктория е на facebook.com/MishkaTheMouse


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.