Ела при мен

11 юни 2015
Някои се гордеят, че изкуството им върви с том обяснения. Други успяват да го поберат между две глътки уиски в бара. И двете са важни, но днес избираме... едно малко с лед!


Нарича се TableGallery. И е начинът на Йорданка Мавродиева да доближи изкуството до нас – не като ни кани да отидем при него, а като го докарва на нашата маса. Засега в 11 заведения (вижте кои на tablegallery.org) ще ви сервират питието с подложка за чаша, която е рамката от тази бар галерия – с илюстрации на Здравка Будинова, Петя Константинова или Елина Кръстева. "Картините" са подарък за нас, така че можем да започнем и колекция. До края на юни под чашите си издирваме лисица в поза лотос, големи носове на закачалки, София във водни бои и още подобни, а през следващия месец вече ще събираме изкуство от други трима художници.
Благодарим за всичко това на Холандия – там тази практика живее отдавна, както научава и Йорданка от свой приятел. "Знам, че се интересуваш от изкуство и ще ти хареса", казва й той без да предполага, че така дава старт на TableGallery. Макар да не е артист, тя се заема да преведе инициативата и за нас, защото знае – може да са няколко квадратни сантиметра, но пак са прозорец към широка гледка. Не бихме разсипали и капка върху тях.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.