Игрите на цвета

15 юли 2015
Повечето книги за оцветяване се целят в аудиторията под метър и двайсет, но точно тези стрелят по-високо – право към нас.


Джохана Басфорд напипва идеята случайно – рисува детайлни илюстрации само с черна химикалка отдавна и все по-често чува "ще ми се да хвана молив и да ги оцветя!". Когато й хрумва, че книга за оцветяване, направена за възрастни, всъщност не е чак толкова налудничаво, пише един имейл до издателство и започва да чака.
Е, да, отнема й известно време, за да убеди и себе си, и другите, че идеята може да работи. През същия процес минахме и ние, но после оцветихме миниатюрните листенца по време на сериозен телефонен разговор, пробвахме ги пак с петъчния шприц Аперол, взехме моливите на ръба на басейна и ви казваме – тези книги се наместват в ежедневието незабелязано и супер успешно. Помагат ни да изключваме, да казваме здрасти на скритото в нас дете, с което няма защо да сме на вие, а накрая имаме красива рисунка с бонус – доза самодоволство.
Вече ги има и в книжарницата на ъгъла, не само в Amazon. Време беше да стигнат при нас – книгите за оцветяване на Джохана тръгват от 13 000 копия, а днес са продали над милион и половина. Какво я вдъхновява е ясно от един поглед – природата с всичките й форми и цветя (и една скрита в Тайната градина акула, която имате за задача да откриете).

Джохана Басфорд е на johannabasford.com
Книгите й за оцветяване Омагьосаната гора и Тайната градина са в книжарниците от Софтпрес


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.