12 града от цял свят се обединяват в общ арт проект

19 май 2016 Снимки: Copyright 2016 FOX
На 28 и 29 май едни от най-добрите български графити художници 140 Ideas, Esteo и Goat, заедно с други популярни графити артисти от Лондон, Истанбул, Стокхолм, Загреб, Берлин, Сингапур, Джакарта, Куала Лумпур, Манила, Сантяго де Чили и Сидни ще пресъздадат в реална градска среда общ комикс, разработен от световноизвестните автори на комикси Робърт Къркман и Пол Азасета.


Комиксът е част от историята, заложена в сценария на новия сериал Изгнаник, който разказва за младия Кайл Барнс. Преследван от демони, той тръгва да търси спасение и да отговори на измъчващите го въпроси.

Всеки екип ще рисува в своя град определена част от комикса и на 3 юни, общият им проект ще бъде показан в цялост. Комиксът в София ще бъде изрисуван върху платно с размери 7 (ширина) x 24 метра (височина), закачено на фасадата на НДК. В същото време на специално инсталирани пана ще рисуват финалистите в графити конкурса Моят любим комикс. Предвидени са стотици награди за всички дошли на място, за да станат част от събитието, а онези, които се престрашат да влязат в къщата на Изгнаника, ще попаднат и в сцена от сериала.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.