Елла & Питр

27 юни 2019 снимки Ella & Pitr
Световноизвестните графити артисти Елла & Питр сменят домашния си адрес с Пловдив в периода между 1 и 5 юли по повод Фестивала на студентите франкофони Да творим заедно. По покана на Френския институт и в партньорство с фондация Пловдив 2019 те ще създадат заедно със студентите изображение на площ от 5000м², съобразено с темата Заедно.


Елла Безнайу и Лоик Нива от Сент-Етиен, Франция, се появяват на сцената на уличното изкуство през 2007, а от 2013 започват да рисуват вече запазената си марка: огромни хора, които наричат Спящите великани. Техните гиганти, които сякаш всеки момент ще се събудят, се простират на площи от 5000 до 21 000м² - върху всичко от покриви до цели площади. До момента двамата са нарисували повече от 40 такива великани в много страни по света. Преди да пристигнат в Пловдив пък, се захващат с най-голямото графити изображение в Европа на площ от 2,5 хектара върху покрива на Павилион 7 на Пари Експо - Порт дьо Версай.

Фестивалът ще събере 100 студенти франкофони от 16 държави, които ще работят заедно, обединени от принадлежността си към френския език. Общо 5 ателиета - танц, музика, театър, дигитална култура и градско изкуство, ще ги насърчат да развият своите идентичности чрез културни проекти. Финалът ще бъде с бляскава гала (на 5 юли от 19:00 в Аула Магна във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет), разкриваща талантите и енергията на младите франкофони, а работата на Елла & Питр ще бъде заснета с дрон (на 4 юли в 10:30 в ХГ Св. Св Кирил и Методий може и вие да се включите в кадрите), показана по време на гала вечерта и споделена в социалните медии, за да можем всички да я обхванем с око.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.