Дотам и обратно

29 ноември 2012
Предложения за културен туризъм в Европа през оставащите дни на 2012 и предстоящите месеци на 2013.


Nackte Männer
Честичко сме попадали на тематични експозиции с творби, посветени на свещената женска голота, но за първи път попадаме на колекция творби с голи мъже. Във виенския Leopold Museum са събрали стотици такива картини, при това от различни епохи – можем да видим какви са идеалите (и анти-идеалите) за мъжа от Древен Египет до Ренесанса, Просветлението през околовоенните години на 20 век до наши дни.
Виена, Leopold Museum до 23 януари 2013, 7/8/9/12 €

The Cranberries
Отдавна чакахме завръщането на една от най-големите ирландски банди. В началото на годината The Cranberries най-сетне пуснаха на пазара нов материал (албумът Roses – първи от 2001 насам), а вече поеха и на голямо турне по представянето му. Ще свирят и старите фаворити, не се притеснявайте!
Белград, Хала спортова, 4 декември, 20:00, 26/30/35 € от eventim.bg

Риана
Красавицата от Барбадос е особено активна напоследък (и не говорим за новите й татуировки). Светът все още припяваше и танцуваше на хитовете от албума й Diamonds, а тя вече бе готова с неговото продължение – Unapologetic. Несъмнено на турнето є през 2013 ще звучат най-вече парчета от тези две издания, както и задължителните стари хитове.
Берлин, 2 юли, O2 World, 65/76/88 €

Rock am Ring 2013
Рок феновете в цяла Европа са наясно, че Rock am Ring (и свързания с него Rock im Park) е най-силният фестивал изобщо в Германия. Въпреки че все още не са обявени хедлайнерите (обаче не се съмняваме, че ще видим най-големите имена в съвременния рок), билетите вече са в продажба, а най-бързите могат да вземат тридневни пасове само за 150 евро, като в цената влиза такса за паркиране и къмпинг.
Нюрбург, 7-9 юни 2013, 150 €


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.