От вандализъм до изкуство: Майсторски клас със световни имена в уличното изкуство

11 август 2022
Sofia Graffiti Tour ни кани на второто издание на От вандализъм до изкуство, по време на което се провежда майсторски клас за млади български художници, артисти и студенти на възраст до 35 години.


Ръководител на двудневния курс е не друг, а световноизвестният графити артист Mr. June. Освен него ценни знания споделят и Алекс Поуп от Музей за улично изкуство и графити STRAAT и испанският художник, преподавател, изследовател и основател на Urbanario Хавиер Абарка. Творците ни посвещават в личния си опит, насочват младите артисти по пътя на професионалното им развитие и представят тенденциите, които превръщат уличното изкуство във високохудожествен жанр. Научаваме повече за връзката между графитите и тяхното място в галерийните пространства и разкриваме спецификите на пазара на този тип изкуство.

На 8 септември От вандализъм до изкуство представя и премиерата на документалния филм Kroonjuwelen - трудни, добри, по-добри времена, който разказва за основните фигури на графити сцената на Амстердам между края на 70-те и средата на 90-те години на миналия век. От 9 до 11 септември пък можем да наблюдаваме Mr. June в стихията му, докато твори върху все още необявена столична фасада.

Обучението се провежда на 8 и 9 сепември в SOHO Co-working (ул. Искър 4), а крайният срок за кандидатстване е 20 август. Участието е напълно безплатно, като кандидатурите биват филтрирани и сведени до 20 участници. Работният език е ангийски, затова е необходимо участниците да владеят езика на добро ниво. Записваме се тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.