Sofia Design Week 2012

Sofia Design Week 2012


1 - 28 юни 2012
Контекстът е ключовата дума на предстоящия Sofia Design Week (1-8 юни), тъй като идеята е, че всеки предмет си има свое място и цел. Той трябва да взаимодейства с околния свят и именно стъпките на контекста като неизменна част от измислянето и изпълнението на дизайна ще проследят кураторите и участниците в едно от най-силните културни събития на годината.


Save the Dates
Както винаги, програмата е наситена и интензивна. Добре е да си поставите приоритети, защото още няма как да бъдем на няколко места едновременно. Повече от 100 събития ще бъдат пръснати в локации из цялата столица, основнaта от които е Vivacom Art Hall. За да чуете манифеста на фестивала тази година и да видите какво ново около модерния дизайн, най-добре си запазете 2 и 3 юни свободни, когато ще се случи Форум SDW. Най-изтъкнатите международни лектори (например Raw Edges с техния продуктов дизайн или Радим Пешко с лекция по типография) ще разговарят с почитатели на дизайна в събота и неделя от 10:00 до 19:30 в НДК.

Изложби
Почти няма да има място в столицата, в което да не намерите частица дизайн. Интериорни решения можете да разгледате в ресторант Павилион на ул. Оборище и в бистро Comercial на Шишман. Бижутата на Нева Балникова ще бъдат в Арлет на Узунджовска 7-9, а тези на Николай Сърдъмов в галерия Теста. Ще има разбира се и моден, графичен и продуктов дизайн.

За деца
Освен че ще има изложби, съобразени с възприятията и на най-малките, програмата на SDW предлага куп интересни работилници, в които децата ще могат да правят сами захарни фигурки за сладкиши (+това, 1 юни, 11:00), палачинки (Vivacom Art Hall, 1, 2 юни, 11:00) или хартиени кукли (+това, 6 юни, 17:00).

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.