Водна кула арт фест

Водна кула арт фест


22 - 30 юни 2012
Водна кула арт фест (22-30 юни) стартира плахо преди няколко години, но вече се превърна във важна градска традиция. От него винаги е лъхало на приказност, а тази година ни изстрелва директно в страната на чудесата за непукисти... относно реалността.


В преследване на дивия заек
Заекът всъщност не е див, а прелюбезен и никой не го преследва, а го следват. Всеки един от поканените да вземат участие във феста артисти (а те са над 100 от цяла Европа и света) е достатъчно любопитен, провокативен и дързък, за да не се посвени и разколебае да надзърне дълбоко в заешката дупка и да види какво има отвъд. Затова и тази година фестивалът преминава под това мото и тази мантра – Следвай белия заек! ОК, следваме го плътно, не го изпускаме от очи.

Защо гарванът прилича на писалищна маса
Защо и дали гарванът прилича на това или онова не знаем и далеч не ни вълнува. Знаем обаче, че Водната кула прилича на напълнено догоре с изкуство пространство, където няколко артисти от Норвегия, Финландия, Германия, САЩ и България ще представят своите творби. Знаем и че Vivacom Art Hall (ул. Ген. Гурко 6) ще се включи най-официално във феста с работите на двуцифрено число артисти, че държавна лаборатория Българска роза (ъгъла на ул. Раковски и ул. Иван Вазов) също ще даде едно стабилно рамо, както ще направят и Панчаревското езеро, Подземие Сердика и Хостел Лавеле. Очевидно, по който и път да поемем, все ще стигнем до Водна кула арт фест.

Скука? Отрежете й главата
Между 22 и 30 юни няма никаква скука. Защото освен основната програма, както всяка година, Водна кула арт фест са приготвили и съпътстваща такава – презентации, дискусии, творчески работилници и, разбира се – музика. Мънси, Дичката и Сам правят джем във Водната кула, The Shadow Government свирят в лаборатория Българска роза, Robinson Cruzified – в Хостел Лавеле, а TBA в Pork Pie. Да ви е сладко!

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.