NE Fest

NE Fest


10 - 14 септември 2013
NE Fest е фестивал за независимо експериментално изкуство, инициатива на група млади ентусиазирани артисти, с подкрепата на Студентски съвет на Национална художествена академия. Фестивалът стартира като допълнителна програма на четвъртото издание на DA Fest – фестивал за дигитални изкуства, организиран от НХА.


NE Fest е насочен основно към младата публика и цели да я срещне с интригуващи непознати автори от България и чужбина (Австралия, Италия, Китай, Полша, САЩ, Тайван, Швеция). Общото между представените артисти, е техният иновативен подход към традиционните медии, както и лекотата, с която прилагат съвременните изразни средства в работата си.

Вдъхновен от енергията на градските събития и флашмоба, NE Fest излиза и извън територията на НХА, търсейки баланса при взаимодействието между градската среда и изкуството. NE Fest представя широк спектър от медии в допълнение на профилирания в сферата на дигиталните изкуства DA Fest. Включени са творби от областта на инсталацията, видеоарта, фотографията, илюстрацията, рисунката и живописта, като фестивалът сам по себе си функционира като обект на изкуството.

Освен сцена за изкуство, фестивалът предоставя и свободна платформа за размишления и дискусии с публиката.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.