Европейски дни на наследството

Европейски дни на наследството


16 - 17 септември 2017
Този уикенд няма да ни остане време да се любуваме на личното си пространство, защото София се отваря за Европейските дни на наследството и 36 важни обекта върху картата ѝ ни чакат за оглед.


Резервирайте си и съботата, и неделята – един ден няма да стигне да обиколите всички важни сгради в града, които отключват вратите си в такт с голямата част от континента.

 От 33 години насам културното наследство напомня за себе си винаги през този месец, а у нас сега Дните хващат Празника на София и предхождащия го 16 септември – топ момент да влезем между стените на онези места, на които обичайно се възхищаваме отвън, замисляйки се колко века история пазят, и които сочим на гостите си от други страни, опитвайки се да им я разкажем.

За достъпа пращаме "merci" на Френското посолство, Френския институт, Столична община и Министерството на културата, които ни пускат да огледаме най-старата запазена сграда в София (Археологическия музей) и една от първите с цялостна железобетонна конструкция (Земята и хората) – например.

Върху картата на Дните светят общо 36 обекта, а в кои часове са отворени, четем и си маркираме на institutfrancais.bg. Ако пък харесвате организираните разходки с екскурзовод (на български), има две: По стъпките на религиозната толерантност в София обикаля храмовете в града на 16 септември от 10:00 до 12:00, а в това време на следващия ден тече Разходка с ретро трамвай.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.