Капана фест 2019

Капана фест 2019


31 май 2019 - 2 юни 2019
Пет години и девет издания след старта Капана фест сменя концепцията си на „веднъж годишно“, но пък се реваншира с двойно по-възхитителна програма.


Темата тази пролет е Наследството, а основен фокус в нея са не само двете главни музикални сцени, но и графити проектите. Най-мащабният от тях е на гиганта Nasimo, който слага финални щрихи на започнатия през 2015 стенопис Мир върху фасадата на Централни Хали. Успоредно с това, творецът открива своя шеста самостоятелна изложба в галерия InDustReal, на която представя и книгата 25 Years on Nasimo: Sketchbook. Вторият голям проект е на артистите от Comma Studio, които ще рисуват на Ядрото, докато колегата им Stern изписва кръстовището на Златарска и Христо Дюкмеджиев.

Както стана ясно, музиката тази годинаще звучи от две главни сцени. На Пиринско Ледено, разположена на паркинга на Халите, ще се лее джаз, етно и алтернативен звук, сътворен от виртуозни музиканти от България, Германия, Франция и САЩ. В петък първи на нея излизат Space Kadillak (19:30), следва доза безупречен френски джаз от Frédéric Viale Trio (20:30) и завършва с неподправените импровизации на Romaneno Project (21:45). Съботната вечер започва с Tales from Bulgaria: The Medium Band (20:00), чиито жанрове се преплитат с тези на експериментаторите от Германия MND TRCK (21:45). В неделя концертите стартират с хипнотизаторите Irfan (19:30), веднага след които забиват митичните Sky White Tiger от САЩ (21:30).

На Soul City Stage, която замества досегашната традиционна рок сцена, музикалният петък започва с магията на аренби, създадена от Dorothy Takev и нейния бенд (19:30), продължава на соул и рок вълна с перфекционистите от Pola Band (20:30), за да кулминира в иновативното соулфул поп звучене с новия албум на Preyah. Съботата стартира със смесица от фънк, рок, блус, суинг, ска и балкански етно мотиви от Acoustic Corporation (19:00), продължава с груув бийтмейкърите The Innkeepers Inc и фънк-машините The Bedlam Club (20:00), за да завърши с Kottarashky & The Rain Dogs, чийто гост е легендарният Конрад Хъруиг (21:45). Последният неделен ден зазвучава с автентичния авторски хибрид от жанрове на The Lefties (19:00), продължава с рокаджиите от Великобритания – Leontas, преди да разнесе добре познатия аромат на Merudia (21:00), гарниран с реге.

Капана Фест е от 31 май до 2 юни. Повече детайли за програмата на фестивала има на неговата фейсбук страница.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.