Международен арт фестивал Без граници 2015

Международен арт фестивал Без граници 2015


21 - 27 септември 2015
През 2015 Международния арт форум и етноарт фестивал БезГраници ще се проведе за шести път, като участие в него ще вземат 80 участници от Европа, Америка, Азия и Африка.


Музикалният етноуърлд фестивал в рамките на форума ще се проведе на брега на морето, в Двореца Балчик на 26 и 27 септември. Концертната програма включва участия на българските групи Амбиент Фолклор, Валери Димчев Трио и Оратница; групата на Мая Барух от Франция; Louvat Brothers Trio от Белгия и A Presenca Das Formigas от Португалия.
Второто събитие в рамките на форума БезГраници ще се проведе за пета година (21-27 септември) и по традиция е арт пленер за художници и фотографи. Пленерът включва две изложби: първата в Тузла в Румъния на 23 септември, а другата в Двореца Балчик на 27септември. Очакват се художници и фотографи от България, Румъния, Русия, Еквадор, Испания, Чили, Аржентина, Швейцария и Италия.
Третото събитие в рамките на форума също е традиционно. Това е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, мениджъри и артисти. Тя ще се проведе от 25 до 27 септември. Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа в мрежа, технологични проблеми в етноуърлд сферата, новите европейски културни програми за финансиране.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.