ВарнаЛит 2017

ВарнаЛит 2017


31 май 2017 - 3 юни 2017
Да, чувате ВарнаЛит за първи път, защото това са първите по рода си литературни дни за деца и младежи.


В началото на юни Община Варна организира този специален детски празник по случай Международния ден на детето, а книжната кампания се вписва и в рамката на събитията на Варна – Европейска младежка столица.
Сред специалните гости на събитието са някои от най-добрите автори на съвременна детска и младежка литература, на документални книги за деца и юноши, художници, илюстратори, комикс и графити-артисти, влогъри; както дебютанти, така и наложени писатели „за възрастни”, опитали перото си и за най-млади читатели. Приветстваме на живо Сали Грийн - автор на поредицата Полулош, Стефан Пастис - автор на хитовата поредица за деца Тими Провала и словенският покорител на планински върхове и писател Тадей Голоб. Съвсем в духа на съвременните методи за комуникация, младите читатели във Варна ще могат да се срещнат и чрез чат на живо с писателите Ришел Мийд и Джей Кристоф. Много работилници и детски представления ще забавляват най-малките и ще ги въведат в света на литературата по нестандартен начин. По-големите ще имат възможността да се срещнат с творците както по време на отворените събития, така и в редица варненски училища.
За да покажат, че литературата не е просто задължителен предмет за изучаване, а има най-различни лица, на помощ идват и българските автори Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова, Неделчо Богданов и Ал Торо, Димитър Петров – създателят на проект Златната ябълка, влогърите Емил Конрад и Стан, Зорница Христова, Петя Кокудева, Радостина Николова, Никола Райков, Петя Александрова, Даниел Атанасов – Сатанасов, Нуша Роянова, поетесата Ралица Генчева и други.

Повече информация за ВарнаЛит можете да намерите на varnalit.com, както и на фейсбук страницата на събитието.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.