Европейска нощ на учените Варна 2017

Европейска нощ на учените Варна 2017


29 септември 2017
Европейската нощ на учените се спуска и над 11 български града с изложби, лекции и демота на достъпен език на 29 септември. Във Варна събитията от програмата ще се проведат от 17:00 до 22:00 паралелно на две места - Фестивален и конгресен център и НАОП Н. Коперник.


ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР
Тематични щандове във ФКЦ ще покажат, че науката е достъпна за всеки и на всяка възраст. Посетителите ще се пренесат в тайнствения свят на Черно море, Космоса, растенията и животните; ще участват в една необикновена разходка в обикновения град; ще се запознаят с иновациите и технологиите в образованието и науката в областта на медицината и биотехнологиите, морските науки, военното дело и мениджмънта.

НАРОДНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ И ПЛАНЕТАРИУМ НИКОЛАЙ КОПЕРНИК
д-р Ева Божурова ще проследи историческото развитие на идеята за множественост на световете във Вселената от древността до наши дни, ще опише методите, чрез които днес се откриват екзопланети около далечни звезди и ще даде информация за най-важните космически и наземни телескопи, използвани за тази цел. Посетителите ще имат възможността да се запознаят и с Европейския център за ядрени изследвания, най-голямата научна лаборатория в света за физика на високите енергии.

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ
Там ще се осъждат иновациите и сигурността в IT сектора, както и конкурс за създаване на мобилно приложение.

Европейската нощ на учените е от 17:00 до 22:00 на 29 септември паралелно на 2 локации във Варна с вход свободен
Пълната програма е на nauka.bg/fresh-varna-2017/


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098