Алея на книгата

Алея на книгата


2 - 11 август 2019
Алеята на книгата във Варна разполага шатри за десети юбилеен път от хотел Черно море до ФКЦ, където търсим заглавията на над 50 български издателства.


Любима част от Алея на книгата и тази година е Литературният кът с разнообразна културна програма всеки ден от 2 до 11 август от 18:00 до 21:00, включваща премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии, детски събития. За среща с варненските читатели идват Веселина Господинова, Калин Терзийски, Катерина Хапсали и Петя Кокудева с премиера на книгата Поздрави от синята палатка.
Значително място в програмата на фестивала е отделено за децата и подрастващите. С тях ще се срещнат писателите Петя Александрова, която представя стихосбирката си Как да порасна с илюстрации от художника Петър Станимиров; преводачката Росица Цветанова представя романа Антон и други произшествия от Гюдрюн Скретинг; преводачката Ева Кънева, която ще потопи малките читатели в атмосферата на романите на детската шведска писателка Мария Грипе; Актрисата Петя Миладинова и приказните ѝ гатанки, стимулиращи детското въображение; 17-годишната Деница Русева, която ще представи дебютната си стихосбирка Приказка за мечтатели.
Най-голямата книжарница на открито може да бъде посетена всеки ден от 10:00 до 22:00, а достъпът до всички събития от културната програма е свободен.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.