Банско Филм Фест

Банско Филм Фест


25 - 30 ноември 2014
От 25 до 30 ноември в Банско се покоряват върхове, прескачат се пропасти и се оцелява при минусови температури. И то без да има милиметър снежна покривка. Програмата на популярния вече Банско Филм Фест покачва адреналина на сухо с филмови и живи срещи с най-екстремните хора на планетата.


Ако планирате уикенд на високо, имате шанса да стиснете здравата ръка на първия човек, стигнал до Южния полюс с велосипед – испанецът Хуан Менендес Гранадос (срещата е в петък от 18:10). На следващия ден ние лично бихме си поговорили с най-безстрашната жена в света – фрий райдър швейцарката Жералдин Фаснахт (събота от 17:00).

Следва извадка от филмите, които може да съпреживеете до края на феста.

Лешоядите на Тибет (петък, 13:19). Филм със стряскащо откровен сюжет за небесните погребения в Западен Китай – свещен ритуал, при който лешоядите се хранят с телата на починали тибетци. Ежедневна необходимост и метафора за един разкъсан Тибет.

Китрал (събота, 11:55) е в аржентински ритъм (но не танго) и разказва за завръщането на един чилиец по родните му места в Аржентинска Патагония – на кон. Кадрите с живописни пейзажи се редуват със схлупени къщурки без никакъв "туристически вид”.

Всичко, което мога (събота, 13:30) ни отвежда на пътешествие през Чили, Мароко, Аляска и Британска Колумбия в компанията на скиори екстремисти. Докато изпитват възможностите си, те показват и как да спасим естествената среда на планетата Земя.

Съзряване (неделя, 11:24) има дълбок философски подтекст. Филмът задава въпроса, който тайно ни вълнува – заслужава ли си рискът и кога човек е узрял за изпитанията Аляска, Боливия, Хималаите?

3х8000 (неделя,13:00) е филм за трайната българска диря в алпинизма, Боян Петров – човекът, покорил три осемхилядника за 70 дни.

Пълната програма ви очаква на официалния сайт на фестивала.


· София · Пловдив · Варна · Стара Загора
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.