Седмица на Португалия

Седмица на Португалия


18 - 24 юли 2015
Седмицата на Португалия в Бургас представя панорама на богатството португалското изкуство, както и самобитността и огнените ритми в танците на най-голямата латиноамериканска страна - Бразилия. Там португалският език и влиянието на европейските културни ценности се развиват и органично се вписват в симбиозата на множеството етно култури.


Филмовата програма включва прожекции на португалско кино на откритата сцена Охлюва от 21:00 - Четвърто районно, Консулът на Бордо, Флорбела, Какво ново в любовта и Великият Килапи.
Бразилските танци също са на откритата сцена Охлюва от 18:30 ч. и ще бъдат представени в уъркшоп по самба, фънк и коко от Александрина Димитрова.
На 23 юли е предвидено свободно четене на португалска литература в лятната читалня на Експозиционен център Флора от 17:00 до 19:00. Жителите и гостите на Бургас ще могат да се запознаят с лириката на Педру Тамен и Фернанду Песоа; хайку на Казимиро де Брито и Виржилио Алберто Виейра и романите Един Бог низ рая от Марио де Карвальо и Някога сега от Аугущо Абелайра.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.