• Есенни литературни празници

  8 - 31 октомври 2014
  Многообразието от жанрове в Есенните литературни празници (8-31 октомври) на Бургас ще се разгърне в поетични и белетристични вечери, премиери и срещи с писатели от София, Пловдив, Велико Търново.
 • Аполония 2014

  28 август 2014 - 6 септември 2014
  Тази година любимата ни Аполония чества 30 годишен юбилей и както подобава в такива случаи, програмата на фестивала ще е по-пъстра и богата. Ще останат доволни както любителите на театралното изкуство, така и тези на музиката, словото и киното.
 • Национален фестивал Четящият човек

  12 - 15 юни 2014
  Третият национален фестивал Четящият човек ще се проведе от 12 до 15 юни в Бургас. И тази година фестивалът ще проследи пътя на книгите през различни жанрове на изкуството. Събитието започва с традиционният флашмоб „Аз чета всеки ден. А ти?”, който ще стартира от Часовника и ще спре пред паметника на Христо Фотев в Морската градина.
 • Нощ на музеите

  15 - 17 май 2014
  Бургас също се включва в Европейската нощ на музеите със серия от културни събития съвместно с Националния исторически музей и Исторически музей Поморие. Събитието започва още на 15 май, когатои всички бургазлии и гости на града ще могат да посетят съвместната изложба на РИМ-Бургас и Община Бургас Островът на лечителката, експонирана на о-в Св. Анастасия.
 • Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас

  13 - 22 май 2014
  С театралната постановка на ГПНЕ Гьоте - Училище – твоето бъдеще! от Алекса Тисмайер, на 13 май ще бъдат официално открити Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Те се организират от Община Бургас, посолството на Австрия в България и Сдружение Приятели на Австрия в Бургас.
 • Седмица на Апостол Карамитев

  14 - 18 октомври 2013
  Бургас отбелязва с поредица от събития 90-годишнината от рождението на един от своите най-знаменити съграждани - Апостол Карамитев. Фото изложба Непознатият Апостол ще позволи на всички желаещи да видят непоказвани досега снимки на актьора от професионалните и личните му архиви.
 • Море от наука

  27 септември 2013
  Първото издание на фестивала Море от наука ще събере млади учени и експериментатори, които с открити лаборатории, шоу програми и експерименти ще представят науката по достъпен и забавен начин. Всички събития ще се проведат в Културен център Морско казино.
 • Национален фестивал Четящият човек

  10 - 13 септември 2013
  Фестивалът Четящият човек е замислен като събитие, подкрепящо четенето на книги. И като доказателство, че Бургас чете, тази година ще се проведе второто му издание в морския град. В него ще участват популярни български писатели, музиканти, артисти и художници.
 • Аполония 2013

  29 август 2013 - 5 септември 2013
  Единадест театрални постановки, балетен и фолклорен спектакъл,  концерти от различни жанрове музика, литературни премиери и няколко изложби - това съвсем на кратко казано ни предлага Аполония в края на лятото.
 • Аполония 2012

  30 август 2012 - 8 септември 2012
 • Летен фестивал Четящият човек

  6 - 9 август 2012
  От 6 до 9 август в Бургас ще се проведе първия по рода си фестивал на четенето.
 • 12