• SEVI

  22 февруари 2020

  Родната банда закръгля 10 години през 2020 и гостува в Rubik Art Center във Варна на 22 февруари, само няколко дни преди големия концерт в София по случай годишнината им. SEVI се качват на сцената на клуба за двучасов лайв в 22:00.
 • Intelligent Music Project

  21 февруари 2020

  Негово Рок Величество Саймън Филипс (Toto), чудовищният глас Рони Ромеро (Rainbow) и прогресивният вокал от Лондон Ричард Гризман (River Hounds) изпълнят хитовете на Intelligent Music Project. Те представят предишния албум Sorcery Inside, както и Life Motion, който излиза през февруари 2020. Към звездното трио се включват едни от наи-добрите български музиканти: Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов. Концертът във Варна е на 21 февруари от 20:00 в зала 1 на ФКЦ.
 • Смях в залата

  20 февруари 2020

  Пътуваща театрална трупа тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката, ала неудачите започват още от генералната репетиция - това е основната линия, върху която стъпва сюжетът на представлението по най-популярния текст (Noises Off) на Майкъл Фрейн. Смях в залата гостува на сцената на Драматичен театър-Бургас на 20 февруари от 19:00.
 • Тайната вечеря на Дякона Левски

  19 февруари 2020

  Пиесата на Асен Шопов по текст на Стефан Цанев ни води към онази нощ, в която Дяконът ще изповядва сам себе си. На нас - като зрители, се дава възможността да намерим отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата. Домът на народната армия в Бургас посреща постановката на Театър Българска Армия на 19 февруари от 19:00.
 • Непоправимо

  18 февруари 2020

  Непоправимо е история за две приятелски семейства, които са на път да разберат има ли цена любовта и каква е тя. Възможно ли е отговорът на този въпрос да ги превърне от големи приятели с малки тайни в малки приятели с големи тайни? Разбираме на 18 февруари от 19:00 на сцената на Операта в Бургас, където постановката на Драматичен театър-Сливен ще гостува.
 • Тя, той и още двама-трима

  17 февруари 2020

  Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена. Спектакълът е своеобразен наръчник за това как една жена трябва да воюва за своето щастие - разлистваме го в зала 1 на ФКЦ на 17 февруари от 19:00.
 • Спящата красавица

  16 февруари 2020

  Спящата красавица е специална за Кралската опера, а причината за това се крие 74 години назад: 1946 е, когато този балет стъпва на новата сцена на Ковънт Гардън за повторното отваряне на театъра след края на Втората световна война. Майсторската хореография на Мариус Петипа от 19 век се следва и досега, но днешната постановка е дообогатена с раздели, създадени за кралската трупа от Фредерик Аштън, Антъни Доуъл и Кристофър Уелдън. Гледаме на голям екран на 16 февруари в Arena Mall Varna от 16:00.
 • Matt Sassari

  15 февруари 2020

  Matt Sassari е едно от онези имена, което прогресивно изкачва върховете на електронната музика по собствен начин. Определя музиката си като техно, а ние сме съгласни - определено е това, което ни се слуша в събота вечер. Партито в Rubik Art Center във Варна започва точно в 22:00.
 • Жизнена необходимост

  14 февруари 2020

  Ерван льо Дюк е дебютант в пълнометражното кино, но филмът му Жизнена необходимост доказва, че няма нищо случайно, когато разказваш с чувства и искрено. Френският режисьор ни представя една нетипична романтична история, която гледаме на 14 февруари в Регионална библиотека Пенчо Славейков във Варна от 17:00.
 • Bai Ganyo

  13 февруари 2020

  Младежкият театър Николай Бинев гостува във Варна на 13 февруари с постановката Bai Ganyo. Пиесата е по текста на Георги Данаилов и по мотиви от Алеко Константинов, а в ролята на Ганьо Балкански влиза Николай Урумов. Гледаме я на Основна сцена на Драматичния театър от 19:00.
 • Спящата красавица

  12 февруари 2020

  Спящата красавица е специална за Кралската опера, а причината за това се крие 74 години назад: 1946 е, когато този балет стъпва на новата сцена на Ковънт Гардън за повторното отваряне на театъра след края на Втората световна война. Майсторската хореография на Мариус Петипа от 19 век се следва и досега, но днешната постановка е дообогатена с раздели, създадени за кралската трупа от Фредерик Аштън, Антъни Доуъл и Кристофър Уелдън. Гледаме на голям екран на 12 февруари в Arena Mall Varna от 19:00.
 • Забравена от небето

  11 февруари 2020

  Моноспектакълът Забравена от небето по документалните разкази на Екатерина Томова надниква в най-дълбоките кътчета на душата на старите българи, поглежда през очите на хората, отдавна забравени от съвременния свят и открива изумителна гледна точка към живота, която обаче е най-естествената за вече отдавна изгубените ни предци. Постановката можете да гледате на сцената на Куклен театър-Бургас на 11 февруари от 19:00.
 • Брачни безумия

  10 февруари 2020

  Брачна двойка. Той има любовница. Тя има любовник. Обичайна ситуация... Докато и четиримата не се окажат по едно и също време под един покрив...Какво се случва по-нататък в пиесата Брачни безумия, гледаме в зала 1 на ФКЦ на 10 февруари от 19:00.
 • Двойствен живот

  9 февруари 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство, редактор и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и със съпругите си. Френската романтична комедия Двойствен живот гледаме през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 9 февруари е в зала 5 от 14:00.
 • La Migra

  8 февруари 2020

  La Migra ще посрещнат гостите на Menthol с характерната за тях смесица от етно, джаз и фюжън. Музиката им е симбиоза между музикални стилове и изкуства, диалог между различни култури и етноси. Страцимир Павлов [пиано], Стоян Роянов Я-Я [кларинет, саксофон], Валери Ценков [перкусии, маримба] и Нейко Бодуров [тромпет] се качват на сцената на клуба в събота вечер точно в 22:00.
 • Fingertone & Malik

  7 февруари 2020

  Албумът им Spiritual Funk To the Groove се среща с феновете на хип-хопа, ню соула и джаза на живо. Към Fingertone (Филип Александров - Phuture Shock) и Malik (Майкъл Флеминг - Tri O Five) в BarBossa в Бургас се присъединяват Боян Златков-Барона на бас и Атанас Попов на барабани. Началото е в 22:00.
 • Милионерът

  6 февруари 2020

  Пиесата Милионерът от Йордан Йовков е една от най-ярките класически комедии. а нейното съвременно звучене и днес разкрива и оголва много теми от нашия бит, стремеж за вечна власт и богатство. Гледаме я премиерно на сцената на Драматичен театър-Бургас на 6 февруари от 19:00.
 • Кармина Бурана

  5 февруари 2020

  Софийска опера гостува на варненска сцена с балета Кармина Бурана. Италианският хореограф Фреди Франдзути поставя ударението в класическия балет на Карл Орф върху драматургичен и визуален прочит, в който темата за прехода между младост и зрялост, между морални догми и хедонизъм, звучи едновременно и като коментар на човешкия живот днес. Балетът гледаме на Основна сцена на Драматичния театър във Варна на 5 февруари от 19:00.
 • Кармен-сюита/Пахита

  4 февруари 2020

  Софийска опера и балет гостува на варненска сцена с два балета - Кармен-сюита и Пахита. Като солисти на 4 февруари на Основна сцена на Драматичния театър във Варна ще видим Катерина Петрова, Никола Хаджитанев, Марта Петкова, Емил Йорданов, Вяра Иванчева и др.
 • Кризисен център

  3 февруари 2020

  Кризисен център е пиеса в жанра на трагикомедията. Всяка седмица група мъже, потърпевши от насилието на жени, се събират на необичайно място - в подводница. Девизът им е "Аз не съм жертва". Но един ден на подводния плавателен съд попада нов герой - Жена. Какво се случва по-нататък, гледаме на 3 февруари на сцена Филиал на Драматичния театър във Варна от 19:00.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098