• Истината

  2 февруари 2020

  След отличения си със Златна палма Джебчии, японският режисьор Хирокадзу Корееда отново изследва семейните заблуди, този път в Париж. Изпълненото с емоции повторно събиране на майка и дъщеря дава възможност за размисъл върху любовта, изкуството и отговорността. Истината гледаме на 2 февруари в зала 5 на ФКЦ от 18:30.
 • 5 години YДАР

  1 февруари 2020

  Една петилетка мина, откакто Жлъч изпусна първия си албум върху главите ни и е време да ни го напомни, за което му помагат свои хора – Григовор и Гена. Слушаме на живо на 1 февруари от 22:00 в Rubik Art Center срещу 10лв на входа.
 • Yva

  31 януари 2020

  Ива Янкулова ни заравя в меланхолията на дългосвирещия си Fish Tears. В него преплита бляскава винтидж меланхолия и прашен китарен звук. Слушаме го в петък вечер след 22:00 в Rubik Art Center във Варна.
 • В полите на Витоша

  30 януари 2020

  По случай 100-годишнината от смъртта на Яворов, театър Българска армия припомни трагичната съдба на поета с нов прочит на неговата класика В полите на Витоша. Политически интриги, борба за власт и една невъзможна любов ала Ромео и Жулиета се разгръщат на сцената под режисурата на Красимир Спасов. Представлението гостува на сцената на Драматичен театър-Бургас на 30 януари от 19:00.
 • Едноокият цар

  29 януари 2020

  Едноокият цар от Марк Креует е политическа сатира, която прелива в черна комедия - каталонският отговор на световната политическа криза.  Постановката гледаме на сцена Филиал на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Цветът на дълбоките води

  28 януари 2020

  "Реших да застана от другата страна, за да споделя нещата, на които животът ме е научил", казва актрисата Бойка Велкова за първата си роля като театрален режисьор. Тя обаче не наблюдава пиесата си от редовете пред сцената, напротив – гледаме я през цялото време в кожата на Елизабет I в историческата драма от Оля Стоянова. Цветът на дълбоките води гостува на сцената на Драматичен театър-Бургас на 28 януари от 19:00.
 • Аламинут

  27 януари 2020

  Популярното скеч-шоу Аламинут от българския ефир излиза от телевизора и идва специално, за да каже "Наздраве!" за Новата година. В спектакъла има много смях, музика и само чист български хумор, който ще ни забавлява на 27 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Копелия

  26 януари 2020

  Поредното заглавие на Кралската опера в Лондон, което стига до екраните на кина Arena, е балетният спектакъл Копелия по хореография на Нинет дьо Валоа. Ексклузивната прожекция на този очарователен и забавен разказ за любов, пакости и механични кукли е на 26 януари в Arena Grand Mall Varna от 16:00.
 • Гастрольорът

  25 януари 2020

  Египетски диджей заминава за Брюксел, за да участва в международен музикален фестивал. По пътя от летището полицията в Люксембург го арестува, защото няма документи в себе си. Той обаче е готов на всичко, за да спечели голямата награда на фестивала от 100 000 евро и да докаже на баща си, че и музиката може да носи пари. Филмът е част от програмата на фестивала MENAR, прожекцията е на 25 януари в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • Любовникът

  24 януари 2020

  Деян Донков, едновременно режисьор и актьор тук, споделя главната роля със съпругата си Радина Кърджилова, за да ни пренесе в дома на обикновена двойка, търсеща изход от рутината на брака в триъгълник с (поне) още един връх. От позната обаче, тази фигура се превръща в психологически лабиринт с въпроси, чиито отговори чакаме на 24 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Мнимият болен

  23 януари 2020

  Тежките неврози и олекналия от лекарски рецепти джоб на наивния самовлюбен хипохондрик Арган облича Георги Мамалев (за своите кръгли 40 години на сцена), а фарсът, смесил семейни отношения, схема за уреден брак и хитростта на лекари-шарлатани гледаме през плътна сатира, зад която ясно прозират познати човешки страхове и слабости. Постановката на Народния театър гостува във Варна на 23 януари от 19:00, гледаме я в зала 1 на ФКЦ.
 • Neoдачници

  22 януари 2020

  Народният театър гостува на варненска сцена с постановката Neoдачници с режисьор Иван Пантелеев. Тя не е нито комедия, нито трагедия, а животът на персонажите е лутане и преход към нещо по-хубаво, което все не идва. Гледаме постановката на 22 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Цигуларката

  21 януари 2020

  Цигуларката е любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите. Финландската лента гледаме през тази седмица във ФКЦ във Варна, прожекцията на 21 януари е в зала 5 от 16:00.
 • Отело

  20 януари 2020

  Шекспировият разказ за ревност, отмъщение и убийство - Отело оживява в постановката на Пламен Марков на варненска сцена. Премиерните представления гледаме на на 20 и 22 януари от 19:00 на Основна сцена на театъра.
 • Живи комини

  19 януари 2020

  В старинните къщи на планинско село са се заселили столични интелектуалци. След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира, а е купил и място в гробището, където обаче се натъкват на скала. Лентата на Радослав Спасов гледаме на 19 януари в зала Европа на ФКЦ от 15:00.
 • Двойствен живот

  18 януари 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство, редактор и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и със съпругите си. Френската романтична комедия Двойствен живот гледаме през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 18 януари е в зала Европа от 19:40.
 • Мирослав Иванов

  17 януари 2020

  Китарата му е отлична и често помага на други, но сега я посрещаме в третия му соло албум Little Alien, в който с бас, кавал, барабани и гласове се включват още музикантите Димитър Горчаков, Евден Димитров, Стефан Горанов. Резултатът слушаме в бар Target в Бургас в петък вечер след 22:00.
 • Щурчето - убиецът на Ботев?

  16 януари 2020

  Героят от романа на Неда Антонова Неговата любима е един автентичен персонаж, самотен оцелял воин от Ботевата чета, чиято лична съдба е да остане на границата между живота и смъртта, робството и свободата, властта и безсмъртието, между тогавашното време и днешния ден. Моноспектакълът на Димитър Селенски гостува на 16 януари във Варна, на сцена Филиал на Драматичния театър от 19:00.
 • Мъжете на Едит Пиаф

  15 януари 2020

  Мъжете на Едит Пиаф е създаден по мотиви от романа на Симон Берто. Спектакълът е разказ за живота на великата Пиаф, минавайки през най-големите й драматични любовни истории, поднесен от Мира Радева и Александър Кипров. Гледаме моноспектакъла на сцената на Куления театър в Бургас, на 15 януари от 19:00.
 • Разделям двойки по домовете

  14 януари 2020

  Младежкият театър гостува на варненска сцена с тази съвременна френска комедия, чието заглавие копира длъжностната характеристика на Ерик (Михаил Билалов). В работното си време той застава очи в очи с чужди половинки, за да се раздели с тях вместо партньорите им, но задачата се усложнява, когато насреща се оказва неговата бивша съпруга. Каква е развръзката? Вижте на 14 януари в зала Конгресна на ДКС от 19:00.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098