• Фиделио, одисеята на Алис

  14 март 2020

  Алис е на 30 години - тя е мореплавателка, влюбена е, но не е омъжена. Любимият й – Феликс я очаква на сушата, а тя потегля като втори механик на товарен кораб Фиделио. Алис трябва да се адаптира към мъжкия екипаж и да се справи с приливите и отливите на собствените си чувства. Фиделио, одисеята на Алис гледаме на 14 март в зала Европа на ФКЦ от 13:00.
 • Хавър

  13 март 2020

  Марсел Маркс е бивш писател и известен бохем, който се оттегля на доброволно изгнание в пристанищния град Хавър. Той е погребал мечтите си за литературна слава и живее щастливо, като се наслаждава на любимия бар, работата и любимата си жена Арлети. Внезапно съдбата го сблъсква с малолетен бежанец от най-мрачните кътчета на Африка. Лентата гледаме на 13 март в зала Европа на ФКЦ от 15:00.
 • Приключенията на Уесли Джаксън

  12 март 2020

  Уилям Сароян, авторът от американско-арменски произход с Пулицър за драматургия от 1940, разказва историята на Уесли Джаксън, който напуска родния си Сан Франциско на 18.
  Уесли обича да чете, да мечтае, и да слуша песента Валенсия, но вместо нея започва да живее според тактовете на войната. Той прекосява половината свят, преживява какво ли не - често с комичен знак - и в крайна сметка научава значението на любовта и приятелството.
 • Страхил Найденов

  11 март 2020

  Последна възможност да посетите изложбата на Страхил Найденов в галерия Ларго във Варна. Изложбата-мозайка е на тема Градът.
  В творбите си художникът разработва темата за началото, възникването на града – първо живота в пещерите, чрез стилизирани пещерни рисунки в някои творби, после излизането от пещерите, възникването на първобитните села, после постепенно превръщането на селата в градове.
 • Операцията

  10 март 2020

  Разминаване между страховете на пациентите и невъзмутимостта на лекарите - това описва текстът на Иво Сиромахов, който Борис Панкин качва на сцената още през 2013. Пет години по-късно пиесата продължава да провокира с пиперливия език на операционната, в която Мариан Бачев и Орлин Горанов правят дисекция на родното здравеопазване. Гледаме я на 10 март от 19:00 в залата на ДНА в Бургас.
 • Вторият пол

  9 март 2020

  Време е за 8 март - и за ново издание на Вторият пол, книгата от 1949 на френската авторка Симон дьо Бовоар. Вторият пол (превод: Евгения Грекова, 936 стр., 40лв) е изследване на жената от далечни времена до модерната епоха. Есе, философски труд, историческо четиво, книгата разглежда биологията, психоанализата, историческия материализъм и екзистенциализма.
 • Помощ, жена ми е луда

  8 март 2020

  Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от Жил Барбелен в стила на изисканата френска комедия. Помощ, жена ми е луда гледаме на 8 март от 19:00 в зала 1 на ФКЦ.
 • Sofia ft. Raymond Steers

  7 март 2020

  София представя дебютния си албум Return, както и премиери на три нови песни. На сцената до нея ще бъде и Реймънд Стиърс на китара и вокали. Освен авторска музика, София и Реймънд ще допълнят вечерта с няколко кавъра на любимите си банди Alice in Chains, Depeche mode и др. Слушаме ги в събота вечер от 22:00 в клуб Ментол във Варна.
 • Сърпухи Саркисян

  6 март 2020

  Сърпухи Саркисян е една от младите музикални надежди на Армения. Зад гърба си има вече успешни участия в някои от световните издания на музикални формати като X Factor Armenia, The Voice Ukraine и Евровизия. Посрещаме я на 6 март от 19:00 в зала 1 на ФКЦ във Варна, а заедно с нея на сцената се качват още AGBU Chamber Orchestra, под палката на маестро Левон Манукян.
 • Всяка година по същото време

  5 март 2020

  Всяка година по същото време е пиеса, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Чувствен и забавен диалог за неизбежните лутания между удобните самоизмами и отрезвяващите истини. Постановката гостува на сцена Филиал на Драматичен театър-Варна на 5 март от 19:00.
 • Бохеми

  4 март 2020

  "Смелият, ярък и остроумен прочит на Ричард Джоунс внася допълнителна топлина и хумор към тази обичана история за обречената любов", пишат в The Londonist за импозантната версия на класиката, която наскоро излезе на сцената в Ковънт Гардън. И макар във Варна да я гледаме на екран, камерата улавя действието и гласовете от най-хубавите места в салона, откъдето виждаме в детайл сценографията на награждавания с Тони Стюарт Лейнг. Побързайте да се снабдите с билет, прожекцията в Arena Grand Mall Varna е само една - на 4 март от 19:00.
 • Любовна терапия

  3 март 2020

  Любовна терапия е италианска романтична комедия, в която се говори за отчаяната нужда от любов и случайните срещи. Гледаме я през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 3 март е в зала 5 от 17:40.
 • Двойствен живот

  2 март 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство, редактор и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и със съпругите си. Френската романтична комедия Двойствен живот гледаме във ФКЦ, прожекцията на 2 март е в зала 5 от 16:30.
 • На гости на Баба Марта

  1 март 2020

  Първите пролетни цветя събуждат Баба Марта, заспала в дома си далеч в планината. Те й съобщават новината, че Февруари си е отишъл и цялата гора се подготвя за посрещането на пролетта и на първите птички. Посрещат я и децата на сцената на Кукления театър във Варна на 1 март от 11:00.
 • Оратница

  29 февруари 2020

  Акo някой може да докаже нагледно, че фолклорът не е отживелица, това са те. Оратница пълнят от воле клубове тук и отвъд и още с първия си албум привлякоха хора, които вероятно не си пускат народно вкъщи. Този път обаче ще ги слушаме не в клуб, а в концертна зала "над земята", като част от тяхното Overground турне. Концертът във Варна е на 29 февруари в зала Европа на ФКЦ от 19:00.
 • Приятна жена в лоша компания

  28 февруари 2020

  В тази очарователна френска “комедия с убийства”, както я определя авторът Андре Русен, има всичко, което гарантира една смислено и забавно изживяна вечер в театъра. Уверяваме се в това на 28 февруари от 19:00, когато на сцената в ДНА в Бургас излизат Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Васил Драганов и Павел Иванов, за да ни разсмеят с прочита на Юрий Дачев.
 • Просто жиголо

  27 февруари 2020

  Как да живееш щастливо и богато, без да работиш? Като станеш жиголо. Но след 25 години живот с богаташката Денис, Алекс е уволнен без предизвестие и се озовава на улицата. Принуден да се премести при сестра си и племенника си, Алекс е обсебен от идеята бързо да намери следващата богата наследница. Лентата се завърта през тази седмица в зала 5 на ФКЦ, прожекцията на 27 февруари е от 16:30.
 • Милионерът

  26 февруари 2020

  Пиесата Милионерът от Йордан Йовков е една от най-ярките класически комедии. а нейното съвременно звучене и днес разкрива и оголва много теми от нашия бит, стремеж за вечна власт и богатство. Гледаме я на сцената на Драматичен театър-Бургас на 26 февруари от 19:00.
 • Михал Мишкоед

  25 февруари 2020

  Според замисъла на режисьорката Невена Митева, спектакълът е изграден като възстановка на първото театрално представление в България. Така актьорите играят „както някога”, когато всички роли, дори и женските, се играят само от мъже. Михал Мишкоед на Драматичен театър Габрово гостува в зала 1 на ФКЦ във Варна на 25 февруари от 19:00.
 • Кризисен център

  24 февруари 2020

  Кризисен център е пиеса в жанра на трагикомедията. Всяка седмица група мъже, потърпевши от насилието на жени, се събират на необичайно място - в подводница. Девизът им е "Аз не съм жертва". Но един ден на подводния плавателен съд попада нов герой - Жена. Какво се случва по-нататък, гледаме на 24 февруари на сцената на Операта в Бургас от 19:00.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098