• Откриване на Киномания

  14 ноември 2019

  Кино фестивалът се открива официално на 14 ноември с емоционална драма Болка и величие, явно вдъхновена от пасажи в биографията на създателя си Педро Алмодовар. Прожекцията е в зала 1 на ФКЦ от 19:00, а как продължава програмата вижте тук.
 • Как се търси нов съпруг

  13 ноември 2019

  Госпожа Зденка Смочилович, една все още достатъчно млада вдовица, си търси нов съпруг. Изборът се оказва изненадващо интересен и неочаквано труден, a решението, до което се стига, е толкова непредвидимо, че изненадва и самата нея. Как се търси нов съпруг гледаме на сцената на Операта в Бургас, на 13 ноември от 19:00.
 • АББА Мания

  12 ноември 2019

  Рок симфония с едни от най-обичаните и популярни песни на шведския квартет. На диригентския пулт застава Свилен Симеонов. Освен симфоничния оркестър на Държавна опера – Бургас, в концерта се включва и формация София. АББА Мания гледаме и слушаме на сцената на Опера Бургас, на 12 ноември от 19:00.
 • Танц

  11 ноември 2019

  Седем години испанският режисьор Телмо Еснал работи по филмa си Танц, за да получим лента без реплики. Разказът тече единствено с традиционни баски танци, пълни с въжета, мечове и символи. Универсалната история във филма, казва испанецът, може да бъде разбрана лесно. Убеждаваме се лично в думите му на 11 ноември в зала 6 на ФКЦ от 17:30.
 • Дон Жуан

  10 ноември 2019

  В Royal Opera House са поставяли тази версия на Дон Жуан няколко пъти от 2014 насам, като всеки нов сезон е надскачал предния и така до последните ревюта, които наричат изпълненията от "докосващи" до "наелектризиращи". Преценете сами в прожекцията от Лондон (за която също предвидете, че има и антракт). Прожекцията в Arena Grand Mall Varna е на 10 ноември от 16:00.
 • Панорама на японското кино

  9 ноември 2019

  Панорамата на японското кино в Бургас е част от Дните на японската култура в България. Прожекциите на най-новите заглавия в японското кино, базирани на известните комикси манга, са на 9 ноември в зала Георги Баев на Морското Казино. Лентата Битката на Тейичи е с начален час 15:00, а Инуяшики започва в 17:15.
 • Filatov & Karas

  8 ноември 2019

  Руското диджей дуо Filatov & Karas, което стои зад ремиксите на Imany - Don't be so shy и The good, the bad and the crazy, застава зад пулта във варненския клуб Hugo в петък вечер. Стартът на парти нощта е в 22:00 със загрявка от Joze & Yorgov.
 • Мене ме, мамо, змей люби

  7 ноември 2019

  Песен, танц, слово, обреди и битки са огънят и магията на мюзикъла. Поезията в текста на Иглика Пеева по вълшебната митологична драма Змейова сватба на П. Ю. Тодоров следва мелодичността на най-прекрасните образци на българската народна музика, обработени от маестро Левон Манукян. Мюзикълът гледаме на 7 ноември в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Албена

  6 ноември 2019

  В центъра на тази драма стои една от иконите на българската литература – Албена. Почти век след нейното написване, Албена е определяна като един от най-влиятелните женски образи в нашата литература. Театър Българска армия гостува с постановката Албена на 6 ноември на сцената в Дом на народната армия в Бургас от 19:00.
 • Истински лъжи

  5 ноември 2019

  В тази чудовищно смешна постановка на Емил Марков по текст на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да ѝ каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Развитието на историята нататък поднасят Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска в зала 1 на ФКЦ на 5 ноември от 19:00.
 • Свекърва

  4 ноември 2019

  Свекърва от Антон Страшимиров е една от най-играните пиеси от българската театрална класика. Тя е и най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър-Бургас. Гледаме я на 4 ноември сцената на театъра от 19:00.
 • Тази, която не съм

  3 ноември 2019

  Жулиет Бинош влиза в ролята на 50-годишната разведена учителка Клер, която си създава фалшив фейсбук профил, за да следи своя любовник Людо. За да стигне до Людо, Клер се сприятелява с най-добрия му приятел Алекс, а развръзката на френската лента Тази, която не съм следим на 3 ноември в зала 6 на ФКЦ от 14:00.
 • Секта

  2 ноември 2019

  Откакто през 2016 ни обясни как стоят нещата в хип-хопа със сингъла си Леш, слушаме внимателно какво още има да ни каже, а той го събира в 20 чисто нови парчета. Слушаме ги на 2 ноември в Бар Без Име в Бургас, където партито започва още в 20:00, а съпортът е от DJ Wagwangang.
 • Ахмет Кълъч

  1 ноември 2019

  Дийп хаусът му го е качвал най-горе в сто диджей класации, а сега го води към пулта в Moda Bar My Place във Варна на 1 ноември, където ще пуска и нашия V-Dat. Вратите към дансинга се отварят пред нас в 22:30, а танците продължават до сутринта.
 • Да послушаме кино

  31 октомври 2019

  Хилда Казасян излиза на сцена на 31 октомври с най-доброто от българската филмова музика заедно с бенда, който винаги я съпровожда - Христо Йоцов [барабани], Живко Петров [пиано], Димитър Карамфилов [контрабас] и Михаил Йосифов [тромпет]. Слушаме кино на Основна сцена на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Три диоптъра щастие

  30 октомври 2019

  Едно необичайно представление от скечове, което започва със сватба и бързо въвлича зрителите в лабиринт от ситуации, в които с чувство за хумор добре познатото е огледано от неочакван ъгъл. Три диоптъра щастие гледаме на 30 октомври от 19:00 на сцената на Кукления театър във Варна.
 • Мълчаливи предания

  29 октомври 2019

  Танцов театър и мултимедия изграждат образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет. Мълчаливи предания е построен изцяло върху музиката на група Irfan с характерното смесване на музикални мотиви от националния фолклор с мотиви от световното музикално наследство. Гледаме спектакъла на 29 октомври на сцената на Кукления театър във Варна от 19:00.
 • Три сватби и едно възкресение

  28 октомври 2019

  Получаваш покана. Ще има сватба! Цели три! Но има и още… О, не, смърт… възкресение?!? Три сватби и едно възкресение! Всичко онова, което искаш да видиш в театъра, и нищо от това, което си виждал досега. Постановката на Драматичен театър Русе гледаме на сцената на Дома на народната армия в Бургас, на 28 октомври от 19:00.
 • Изпепеляване

  27 октомври 2019

  Джонг-Су попада на момиче, което някога е живяло в неговия квартал. Девойката го моли да се грижи за котката й, докато тя е на пътешествие из Африка. Когато се връща от екзотичния континент, го запознава с Бен, мистериозен мъж, когото е срещнала там. Той им разкрива своето тайно хоби…Лентата Изпепеляване гледаме през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 27 октомври е в зала 5 от 17:00.
 • Keith Thompson

  26 октомври 2019

  Американският продуцент, диджей и вокалист Кийт Томпсън пристига от Ню Йорк за концерта на Мария Илиева в зала 1 на НДК. Няколко дни по-късно - на 26 октомври ще чуем звездата на клубната сцена на живо и в Moda Bar My Place във Варна. Очакваме изпълнителя на Break 4 Love на сцената на клуба в 22:30.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098