• Тъпи ентусиасти

  13 януари 2020

  Градчето, в което се разполага действието се нарича Балкан Карашък. Заселено е с четири общности – българска, арменска, еврейска и турска. Лидерите на всяка една от тях са заразени с комедиен патриотизъм и са вкарани в смешна надпревара помежду си. Победител ще е този, който направи най-много деца в своя етнос. Как продължава историята, сътворена от Теди Москов и Симон Шварц, гледаме в зала 1 на ФКЦ, където постановката Тъпи ентусиасти гостува на 13 януари от 19:00.
 • Музейко във Варна

  12 януари 2020

  Как са изобретени телевизорът и телефонът? Какво представлява морзовата азбука и кога е измислена двоичната система? Музейко и изложбата Изобретенията гостуват в Delta Planet Mall във Варна, за да отговорят на тези и много други любопитни въпроси. Безкрайно забавната виртуална разходка през една от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация започва на 12 януари и ще продължи до 12 март.
 • Ирина

  11 януари 2020

  Пълнометражният дебют за актрисата Мартина Апостолова и режисьорката Надежда Косева им донесе купчина фестивални награди. С висока летва на очакванията, този социален сюжет за нашия свят, в който докато има кой да плаща, ще има и кой да изпълнява желанията му, стъпа и в кината преди няколко месеца. Филмът се завърта отново през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 11 януари е в зала 1 от 16:30.
 • Andrey Exx

  10 януари 2020

  Най-горещият руски продуцент завладя за първи път българската сцена през лятото на 2014. Именно той е създателят на едни от най-продаваните ремикси в света Groovejet, Be Good и др. Руският диджей е и любимец на почти всички си български колеги, а неговите тракове звучат във всички родни клубове и дискотеки. Посрещаме го на живо в събота вечер във варненския клуб Vogue, където той ще застане зад пулта след 22:00.
 • Аз, Леонардо

  9 януари 2020

  Аз, Леонардо е завладяващо пътешествие в историята и времето, разкриващо мистериите зад най-големия гений, който света някога е познавал. Леонардо да Винчи – най-знаменитата и блестяща фигура на Ренесанса, изпреварил времето си и повлиял на всеки клон на познанието. Лентата се завърта във ФКЦ, прожекцията на 9 януари е в зала 5 от 19:00.
 • Истински лъжи

  8 януари 2020

  В тази чудовищно смешна постановка на Емил Марков по текст на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да ѝ каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Развитието на историята нататък поднасят Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска в зала 1 на ФКЦ на 8 януари от 19:00.
 • Славни времена

  7 януари 2020

  Копнеещ да избяга от проблемите в настоящето, 60-годишният карикатурист Виктор се възползва от възможност да се върне в миналото – или поне в негова симулация, чрез проект на компанията Пътниците във времето. Той ги наема, за да го върнат на 16 май през 1974 – денят, в който за пръв път среща съпругата си Мариан в едно лионско кафене. Славни времена с Даниел Отьой в главната роля се завърта на 7 януари от 19:30 в зала 6 на ФКЦ във Варна.
 • Джуди

  6 януари 2020

  Рене Зелуегър се превръща убедително в Джуди Гарланд, която като дете започва да получава от агента си амфетамини за закуска и успокоителни за лека нощ. Тук историята за кръвожадността на славата е разказана с нужните емоции, сантименталност и уважение към дивата, а ние гледаме лентата на 6 януари в зала 6 на ФКЦ от 17:15.
 • Лешникотрошачката

  5 януари 2020

  Блестящата музика на Чайковски, невероятните празнични декори и завладяващите изпълнения на Кралския балет, сред които и безупречното pas de deux на Фея Драже и нейния Принц, превръщат Лешникотрошачката в съвършеното коледно преживяване, до което се докосваме и ние на специалната прожекция в Arena Grand Mall Varna тази неделя от 16:00.
 • Affection

  4 януари 2020

  Името на групата изскача от страниците на един прашасал речник през пролетта на 2005-та, за да подпишат с него три издадени албума до момента - Бяло (2008), Истински (2012) и Променен (2017). На 4 януари гостуват във Varna Live Club с трибют към сиатълските гръндж-рокаджии Pearl Jam. Affection се качват на сцената в клуба в 23:00.
 • Котките

  3 януари 2020

  Под режисурата на Том Хупър, печелил Оскар за Речта на краля и Клетниците, от 27 декември гледаме вероятно най-озадачаващата версия на този мюзикъл легенда. Джуди Денч и компания, покрити с мека козина, гледаме на голям екран в Котките на 3 януари в кината.
 • Болка и величие

  2 януари 2020

  Болка и величие не е автобиографията на Педро Алмодовар, но е толкова личен, напоен с авто референции и типичен за кино маниера му, че може да мине за негова визитка. Като в трибют тук се събират актьори, с които е работил в различни етапи от кариерата си, а най-отпред води Бандерас. Лентата гледаме на 2 януари в зала Европа на ФКЦ от 19:50.
 • Цигуларката

  1 януари 2020

  Цигуларката е любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите. Финландската лента гледаме през тази седмица във ФКЦ във Варна, прожекцията на 1 януари е в зала 5 от 18:30.
 • Новогодишен концерт

  31 декември 2019

  Посрещаме новата 2020 на площад Независимост във Варна заедно с Pavell & Venci Venc', VenZy, Рут Колева, победителят от Гласът на България - Атанас Кателиев, P.I.F., Елица Тодорова, Нели Георгиева – Нелс и Йордан Мрков. Водещи са Надя Петрова, Иван Тишев, Миа и Дамян Попов, а началото е в 22:00 на 31 декември.
 • Да ходиш по вода

  30 декември 2019

  Да ходиш по вода разказва за световноизвестния артист Кристо (роден в България, откъдето е и режисьорът Андрей Паунов) и неговото приключение, наречено Плаващите кейове. Документалната лента се завърта във ФКЦ във Варна, прожекцията на 30 декември е в зала 6 от 17:30.
 • Hayes & Y

  29 декември 2019

  Обикновено циркулират на хиляди километри в Манчестър и рядко мушкат в графика си събитие у нас, но когато това стане, обикновено е с причина. От лятото насам тя се казва Safeplace – кратък албум от три песни или грууви разходка из инди-поп душата на бандата. Чакаме я и на живо в бургаския клуб Barbossa на 29 декември след 22:00.
 • Arctic Monkeys Tribute

  28 декември 2019

  R U Mine?, Do I Wanna Know?, Arabella и още много излизат от инструментите на сръбската банда Stereo Deficit. Този път обаче вокалист на групата е нейният барабанист и затова публиката трябва да очаква едно впечатляващо изпълнение. Слушаме ги на 28 декември от 22:30 в Rubik Art Center във Варна.
 • Аве Мария

  27 декември 2019

  Люси Дяковска ви кани на концерт, посветен на най-светлите празници. Емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия, истории за любов и надежда подгряват празничното настроение и разказват приказка, в която всеки иска да е главен герой. Концертът е на 27 декември в зала 1 на ФКЦ във Варна от 19:00.
 • Транзит

  26 декември 2019

  Немските войници бързо наближават Париж. Немският бежанец Георг в последния момент успява да избяга в Марсилия. В багажа си пренася документите на писателя Вайдел, който се самоубива. Георг наизустява документите на Вайдел и приема неговата самоличност. Всичко в живота му се променя, когато се влюбва в мистериозната Мари. Немско-френската лента гледаме във ФКЦ, прожекцията на 26 декември е в зала 5 от 19:00.
 • Петсън и Финдъс 2

  25 декември 2019

  Изобретателният стопанин Петсън е обещал на любимия си котарак Финдъс най-хубавото Коледно празненство. Но с такава пакостлива котка у дома нещата винаги могат да се объркат. Особено когато самият Финдъс се втурне да помага. Лентата се завърта във ФКЦ, а прожекцията на 25 декември е в зала 6 от 11:30.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098