• Уиндсърф изложба

  23 юни 2013

  В пространството на Арт На тъмно зона гостува екстремна уиндсърф изложба с фотоси на Любомир Маринов и Димитър Радев. Фотографиите са от тренировъчния процес на варненските състезатели Йоан Колев и Павел Оводовски и от миналогодишното републиканско първенство Олимпийски класове, проведено в Несебър.
 • Teleport

  22 юни 2013

  Първото издание на проекта Teleport събира зад пулта родните корифеи на минимал звученето - Dennis Smile, Kozin, MSTK, Vladin & BD. Не пропускайте! Мястото е клуб Tsunami, а партито започва точно в 23:00.
 • Летящият холандец

  21 юни 2013

  Опера в Летния театър – Варна 2013 стартира с премиерното концертно изпълнение на операта Летящият холандец от Рихард Вагнер, посветено на 200-годишнината от рождението на композитора. В главните роли ще чуем Апостол Миленков, в ролята на Холандеца и Линка Стоянова, в ролята на Сента. Началото е в 20:00.
 • Квартет Мингет

  20 юни 2013

  Германският струнен квартет Мингет е създаден през 1988 и носи името на испански философ. Днес формацията е сред най-известните млади струнни квартети на международната сцена и желан гост на големите европейски подиуми. Концертът им в Художествената галерия в 19:00 е част от програмата на музикалния фестивал Варненско лято.
 • Дамски шивач

  19 юни 2013

  Последното представление на Драматичния театър преди заслужената лятна почивка е Дамски шивач. Комедията разказва за абсурдно смешните ситуации, в които попада парижкия лекар Мулино, опитвайки се да поддържа извънбрачна връзка с богата и омъжена дама. Гледайте на Сцена Филиал от 19:00.
 • Стажанти

  18 юни 2013

  След Ловци на шаферки Оуен Уилсън и Винс Вон отново са екранен тандем - този път на стаж в Гугъл, въпреки че не знаят нищо за модерните технологични изобретения. За да се намърдат в компанията, ще трябва да победят останалите стажанти, а това съвсем не се оказва фасулска работа. Премиерата на филма можете да гледате в Arena Mall Varna и Arena Grand Mall.
 • Мирослав Йотов в галерия Папийон

  17 юни 2013

  Картините на Мирослав Йотов са съчетание на реализъм и сюрреализъм, а светлината в тях има определяща роля. Авторът вплита в платната сюжети от антични и библейски източници с богата символика в интерпретациите, насочено към подсъзнателното и умозрителното. Изложбата в галерия Le Papillon можете да разгледате до 3 юли.
 • Жирафчето

  16 юни 2013

  Жирафчето е трогателно детско филмче за приятелството между 10-годишния Маки и Зарафа – осиротяло жирафче, което пашата на Египет изпраща като дар на краля на Франция. Маки ще рискува живота си, за да върне Зарафа на родна земя, а децата ще се възхитят на смелостта на малкото момченце. Прожекцията е в зала 6 на ФКЦ от 16:00.
 • Adrian Eftimie в Makalali

  15 юни 2013

  Няма как да отречем факта, че румънската музикална сцена е с няколко гърди напред в последните години. Един от артистите, които допринася съществено за това в сферата на електронната музика е Адриан Ефтимие. Румънецът ще застане зад пулта в Makalali точно в 22:00, а ние очакваме приятен микс от прогресив, трайбъл и тек хаус.
 • East Noise Attack 9

  14 юни 2013

  В тазгодишното издание на варненски хардкор метъл пънк фест East Noise Attack ще вземат участие общо 10 банди, включително и една румънска. Както подобава, и тази година той ще се проведе в два дни в бар Three Lions Pub, а концертите са с начален час 19:30.
 • Хамлет

  13 юни 2013

  Хамлет по Шекспир е поредното гениално творение на Явор Гърдев. Трудно може да бъде наречено постановка, защото по-скоро е почти 4-часово мултимедийно шоу. С брилянтната си сценография и отлична актьорска игра, Хамлет е невъзможно да бъде разказан. Трябва да бъде преживян лично. Гледайте на сцената на Летния театър от 19:00.
 • Лора Маринова в Ларго

  12 юни 2013

  Двайсетте платна, които Лора Маринова реди в Галерия Ларго, носят позитивното заглавие Романтични разходки. Картините искрят от светлина и топли багри, а темите са любимите на художничката – импресионистични пейзажи от морската градина и сцени и етюди от различни оперни и театрални постановки.
 • Били Хлапето & Михаела Филева

  11 юни 2013

  Били Хлапето и Михаела Филева, събрани на едно място, са еквивалент на отлично, парти настроение. “Добре дошли в моя свят” пеят те в едно твърде известно парче. Остава само да ги послушаме и да сме в Planet точно в 22:00, за да им припяваме.
 • Земята: Ново начало

  10 юни 2013

  Двукратно номинираният за Оскар М. Найт Шаямалан е режисьор на новата хитова лента Земята: Ново начало, в която баща и син трябва да се борят за оцеляването си на Земята. Главните роли са поверени на Уил Смит и сина му Джейдън. Премиерата на филма можете да гледате в Arena Mall Varna и Arena Grand Mall.
 • Господин Балкански

  9 юни 2013

  Почти в края си, посредством постановката Господин Балкански, фестивалът Варненско лято ни предлага една изключително интересна среща с Бай Ганьо на 21 век. През погледа на Бина Харалампиева, ще разберем колко и дали въобще се е променил “националният ни герой”. Гледайте на Основна сцена на театъра от 19:00.
 • La Migra в Menthol

  8 юни 2013

  В 20:00, La Migra ще посрещнат гостите в Menthol с характерната за тях смесица от етно, джаз и фюжън. Музиката им е симбиоза между музикални стилове и изкуства, диалог между различни култури и етноси. А прекрасните сутри и композициите на Страцимир Павлов, докосват душите с всички краски и нюанси.
 • Indie Rock Party във Vintage 33

  7 юни 2013

  Петъчната вечер във Vintage 33 е запазена за indie rock музика. Зад пулта е диджей Vik Dineff, който препоръчва да си сложим обувките за танцуване, защото ще ни разтърси с най-доброто от Arctic Monkeys, Kasabian, The Kooks, The Strokes и The Black Keys. Началото е в 22:00.
 • Хората от Оз

  6 юни 2013

  Ако все още не сте си избрали нищо от афиша на Международния театрален фестивал, време е да го направите. В полезрението ни веднага попада театралният шоукейс Хората от Оз. Той разказва за известна писателка, която започва да пише отново след пауза от 10 години. Дали обаче ще има кой да издаде книгата й? Гледайте на Сцена Филиал на театъра от 18:00 и 21:00.
 • Black Party с DJ Doncho

  5 юни 2013

  Всичко е възможно, когато диджей Doncho е зад пулта. Неговите черни партита нямат аналог у нас и всички опити за имитации са обречени на неуспех. Всичко по темата In the mix и солидна доза музикален адреналин от самия оригинал в Xtravaganzza в 22:30.
 • Ергенският запой III

  4 юни 2013

  Поредният ергенски запой е вече в кината, макар че този път няма нито сватба, нито ергенско парти. Затова пък, четиримата най-добри приятели Фил, Стю, Дъг и Алън, за пореден път са сполетени от лош късмет и заедно се опитват да се измъкнат от голям брой конфузни и заплетени ситуации. Премиерата на филма можете да гледате в Arena Mall Varna и Arena Grand Mall.