• Гастрольорът

  25 януари 2020

  Египетски диджей заминава за Брюксел, за да участва в международен музикален фестивал. По пътя от летището полицията в Люксембург го арестува, защото няма документи в себе си. Той обаче е готов на всичко, за да спечели голямата награда на фестивала от 100 000 евро и да докаже на баща си, че и музиката може да носи пари. Филмът е част от програмата на фестивала MENAR, прожекцията е на 25 януари в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • Любовникът

  24 януари 2020

  Деян Донков, едновременно режисьор и актьор тук, споделя главната роля със съпругата си Радина Кърджилова, за да ни пренесе в дома на обикновена двойка, търсеща изход от рутината на брака в триъгълник с (поне) още един връх. От позната обаче, тази фигура се превръща в психологически лабиринт с въпроси, чиито отговори чакаме на 24 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Мнимият болен

  23 януари 2020

  Тежките неврози и олекналия от лекарски рецепти джоб на наивния самовлюбен хипохондрик Арган облича Георги Мамалев (за своите кръгли 40 години на сцена), а фарсът, смесил семейни отношения, схема за уреден брак и хитростта на лекари-шарлатани гледаме през плътна сатира, зад която ясно прозират познати човешки страхове и слабости. Постановката на Народния театър гостува във Варна на 23 януари от 19:00, гледаме я в зала 1 на ФКЦ.
 • Neoдачници

  22 януари 2020

  Народният театър гостува на варненска сцена с постановката Neoдачници с режисьор Иван Пантелеев. Тя не е нито комедия, нито трагедия, а животът на персонажите е лутане и преход към нещо по-хубаво, което все не идва. Гледаме постановката на 22 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Цигуларката

  21 януари 2020

  Цигуларката е любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите. Финландската лента гледаме през тази седмица във ФКЦ във Варна, прожекцията на 21 януари е в зала 5 от 16:00.
 • Отело

  20 януари 2020

  Шекспировият разказ за ревност, отмъщение и убийство - Отело оживява в постановката на Пламен Марков на варненска сцена. Премиерните представления гледаме на на 20 и 22 януари от 19:00 на Основна сцена на театъра.
 • Живи комини

  19 януари 2020

  В старинните къщи на планинско село са се заселили столични интелектуалци. След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира, а е купил и място в гробището, където обаче се натъкват на скала. Лентата на Радослав Спасов гледаме на 19 януари в зала Европа на ФКЦ от 15:00.
 • Двойствен живот

  18 януари 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство, редактор и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и със съпругите си. Френската романтична комедия Двойствен живот гледаме през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 18 януари е в зала Европа от 19:40.
 • Мирослав Иванов

  17 януари 2020

  Китарата му е отлична и често помага на други, но сега я посрещаме в третия му соло албум Little Alien, в който с бас, кавал, барабани и гласове се включват още музикантите Димитър Горчаков, Евден Димитров, Стефан Горанов. Резултатът слушаме в бар Target в Бургас в петък вечер след 22:00.
 • Щурчето - убиецът на Ботев?

  16 януари 2020

  Героят от романа на Неда Антонова Неговата любима е един автентичен персонаж, самотен оцелял воин от Ботевата чета, чиято лична съдба е да остане на границата между живота и смъртта, робството и свободата, властта и безсмъртието, между тогавашното време и днешния ден. Моноспектакълът на Димитър Селенски гостува на 16 януари във Варна, на сцена Филиал на Драматичния театър от 19:00.
 • Мъжете на Едит Пиаф

  15 януари 2020

  Мъжете на Едит Пиаф е създаден по мотиви от романа на Симон Берто. Спектакълът е разказ за живота на великата Пиаф, минавайки през най-големите й драматични любовни истории, поднесен от Мира Радева и Александър Кипров. Гледаме моноспектакъла на сцената на Куления театър в Бургас, на 15 януари от 19:00.
 • Разделям двойки по домовете

  14 януари 2020

  Младежкият театър гостува на варненска сцена с тази съвременна френска комедия, чието заглавие копира длъжностната характеристика на Ерик (Михаил Билалов). В работното си време той застава очи в очи с чужди половинки, за да се раздели с тях вместо партньорите им, но задачата се усложнява, когато насреща се оказва неговата бивша съпруга. Каква е развръзката? Вижте на 14 януари в зала Конгресна на ДКС от 19:00.
 • Тъпи ентусиасти

  13 януари 2020

  Градчето, в което се разполага действието се нарича Балкан Карашък. Заселено е с четири общности – българска, арменска, еврейска и турска. Лидерите на всяка една от тях са заразени с комедиен патриотизъм и са вкарани в смешна надпревара помежду си. Победител ще е този, който направи най-много деца в своя етнос. Как продължава историята, сътворена от Теди Москов и Симон Шварц, гледаме в зала 1 на ФКЦ, където постановката Тъпи ентусиасти гостува на 13 януари от 19:00.
 • Музейко във Варна

  12 януари 2020

  Как са изобретени телевизорът и телефонът? Какво представлява морзовата азбука и кога е измислена двоичната система? Музейко и изложбата Изобретенията гостуват в Delta Planet Mall във Варна, за да отговорят на тези и много други любопитни въпроси. Безкрайно забавната виртуална разходка през една от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация започва на 12 януари и ще продължи до 12 март.
 • Ирина

  11 януари 2020

  Пълнометражният дебют за актрисата Мартина Апостолова и режисьорката Надежда Косева им донесе купчина фестивални награди. С висока летва на очакванията, този социален сюжет за нашия свят, в който докато има кой да плаща, ще има и кой да изпълнява желанията му, стъпа и в кината преди няколко месеца. Филмът се завърта отново през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 11 януари е в зала 1 от 16:30.
 • Andrey Exx

  10 януари 2020

  Най-горещият руски продуцент завладя за първи път българската сцена през лятото на 2014. Именно той е създателят на едни от най-продаваните ремикси в света Groovejet, Be Good и др. Руският диджей е и любимец на почти всички си български колеги, а неговите тракове звучат във всички родни клубове и дискотеки. Посрещаме го на живо в събота вечер във варненския клуб Vogue, където той ще застане зад пулта след 22:00.
 • Аз, Леонардо

  9 януари 2020

  Аз, Леонардо е завладяващо пътешествие в историята и времето, разкриващо мистериите зад най-големия гений, който света някога е познавал. Леонардо да Винчи – най-знаменитата и блестяща фигура на Ренесанса, изпреварил времето си и повлиял на всеки клон на познанието. Лентата се завърта във ФКЦ, прожекцията на 9 януари е в зала 5 от 19:00.
 • Истински лъжи

  8 януари 2020

  В тази чудовищно смешна постановка на Емил Марков по текст на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да ѝ каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Развитието на историята нататък поднасят Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска в зала 1 на ФКЦ на 8 януари от 19:00.
 • Славни времена

  7 януари 2020

  Копнеещ да избяга от проблемите в настоящето, 60-годишният карикатурист Виктор се възползва от възможност да се върне в миналото – или поне в негова симулация, чрез проект на компанията Пътниците във времето. Той ги наема, за да го върнат на 16 май през 1974 – денят, в който за пръв път среща съпругата си Мариан в едно лионско кафене. Славни времена с Даниел Отьой в главната роля се завърта на 7 януари от 19:30 в зала 6 на ФКЦ във Варна.
 • Джуди

  6 януари 2020

  Рене Зелуегър се превръща убедително в Джуди Гарланд, която като дете започва да получава от агента си амфетамини за закуска и успокоителни за лека нощ. Тук историята за кръвожадността на славата е разказана с нужните емоции, сантименталност и уважение към дивата, а ние гледаме лентата на 6 януари в зала 6 на ФКЦ от 17:15.