• Sting the Opera

  31 януари 2020

  Едни от най-красивите пеcни на британската музикална легенда звучат в изпълнение на Петър Салчев, Военния биг бенд и Симфоничния оркестър на Опера Стара Загора. Чакаме ги на сцената за два концерта на 31 януари и 1 февруари в 19:00.
 • Принцът на морето и принцът на земята

  30 януари 2020

  Тази класическа японска легенда за любовта, доверието, дадената дума и смисъла на живота оживява на българска сцена под режисурата на Елена Панайотова. Вдъхновен от традиционния за страната на изгряващото слънце куклен театър Бунраку, спектакълът влиза в залата на ул. Христо Г. Данов 14 на 30 януари от 19:00.
 • Алжир отвисоко

  29 януари 2020

  Полетете над най-голямата африканска държава, вижте отвисоко лазурните води на Средиземно море и безкрайните пясъчни дюни на Сахара; разходете се сред колоритните сергии на пазара в медината на Оран и сред тесните улички в емблематичната касба на столицата Алжир; понесете се над десетките мостове в древния Константин и оживените плажове на модерна Анаба с документалния филм на Ян Артюс-Бертран, който се завърта в Lucky Дом на киното на 29 януари от 19:00 в рамките на Sofia MENAR Film Fest.
 • Истината

  28 януари 2020

  След отличения със Златна палма Джебчии, японският режисьор Хирокадзу Корееда отново изследва семейните заблуди, този път в Париж. Изпълненото с емоции събиране на отчуждени една от друга майка и дъщеря (в ролите Катрин Деньо и Жюлиет Бинош) дава възможност за размисъл върху любовта, изкуството и отговорността. Филмът се завърта премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 28 януари е от 21:00.
 • Боряна

  27 януари 2020

  Красимир Ранков разлиства текста на Йовков под прожекторите на Драматичен театър Пловдив, за да извади от него актуални и днес послания. Плът и кръв на главната героиня дава Патриция Пъндева, която чакаме на сцената в 19:00 заедно с останалите актьори от трупата.
 • Копелия

  26 януари 2020

  Поредното заглавие на Кралската опера в Лондон, което стига до екраните на кина Arena, е балетният спектакъл Копелия по хореография на Нинет дьо Валоа. Ексклузивната прожекция на този очарователен и забавен разказ за любов, пакости и механични кукли е на 26 януари от 16:00.
 • Гастрольорът

  25 януари 2020

  Вторият филм в програмата на Sofia MENAR Film Festival в Пловдив ни среща с египетски диджей, решен да участва в международен музикален фестивал. Пътуването му към Брюксел, обаче, е осуетено от полицията в Люксембург, която го арестува с убеждението, че това е поредният бежанец. Как продължава историята нататък разбираме на 25 януари от 17:00 в Lucky Дом на киното.
 • Мирослав Иванов

  24 януари 2020

  Китарата му е отлична и често помага на други, но сега я посрещаме в третия му соло албум Little Alien, в който с бас, кавал, барабани и гласове се включват още музикантите Димитър Горчаков, Евден Димитров и Стефан Горанов. Резултата слушаме в Bee Bop Cafe в петък след 21:00.
 • The Teachers

  23 януари 2020

  Проектът на китаристите Цветан Недялков и Веселин Койчев е запомняща се музикална среща, на която майсторите на шестте струни пристигат с композиции от албума The Teachers. Чакаме ги в Bee Bop Cafe на 23 януари в 21:00 срещу билет на входа от 10лв.
 • Мерак

  22 януари 2020

  Спектакълът на Надя Асенова събира три емблематични произведения на Хайтов – Мерак, Мъжки времена и Дервишово семе. Разказът дърпа струните на скритите желания и стаените блянове на героите, изправени пред непосилен избор, а ние попиваме историите им в старозагорския Драматичен театър на 22 януари от 19:00. 
 • New Candys

  21 януари 2020

  Четиримата италианци (по-точно венецианци) отделят еднакво внимание на музиката и визуализациите си, така че да не отлепим очи и уши от тях. Всъщност се събират покрай футбола, но любовта към Nirvana и Oasis е по-голяма от тази към топката и я изритват настрани, за да не им пречи по пътя към сцената. 12-а година не спират да обикалят с вече три албума на гръб по различни клубни точки, а на 21 януари ще доплуват и до Bee Bop Cafe в 20:00 с добрите си парчета на живо.
 • Събитие

  20 януари 2020

  Вечната игра на криеница между нас и останалия свят е брилянтно описана от Владимир Набоков и поднесена като емоционално наситен парад под режисурата на Красимир Ранков. Поредното представление на спектакъла е на 20 януари от 19:00 в голямата зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Да разлаем кучетата

  19 януари 2020

  Режисьорът Иван Урумов е подбрал силен актьорски състав за текста на Емил Атанасов, който разсмива и натъжава едновременно, нищейки темите за световната глобализация и националната идентичност. Спектакълът гостува в Дом на културата Борис Христов на 19 януари от 19:00.
 • Blues Traffic

  18 януари 2020

  Blues Traffic са сред най-активните и стабилно стоящи български блус банди вече 20 години и тъкмо това идват да докажат от сцената на Bee Bop Cafe, която ги посреща на 18 януари в 21:00
 • Така правят всички

  17 януари 2020

  Заглавието изпуска в края думата жени, но тъкмо около нея се завърта тази история, стара като света, през която ни води музиката на Моцарт. Гледаме я в спектакъла на Опера Пловдив на 17 януари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Дама Пика

  16 януари 2020

  Мракът и светлината влизат в схватка, а нейна арена е човекът в постановката на Държавен куклен театър - Пловдив, чието поредно представление е от 19:00 на 16 януари.
 • Приятна жена в лоша компания

  15 януари 2020

  В тази очарователна френска “комедия с убийства”, както я определя авторът Андре Русен, има всичко, което гарантира една смислено и забавно изживяна вечер в театъра. Уверяваме се в това на 15 февруари в 19:00, когато на сцената в Дом на културата Борис Христов излизат Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Васил Драганов и Павел Иванов, за да ни разсмеят с прочита на Юрий Дачев.
 • Viva Vivaldi

  14 януари 2020

  Годишните времена и Концерт за фагот на Вивалди звучат в изпълнение на Лия Петрова [цигулка] и Киоко Мороока [фагот], които излизат на сцена в Дом на културата Борис Христов на 14 януари в 19:00 в компанията на оркестрантите от пловдивската Опера с диригент Константин Добройков.
 • Слава!

  13 януари 2020

  Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс - най-лошата певица на света, оживява на сцена под режисурата на Стайко Мурджев, който поставя текста на
  британския драматург Питър Куилтър с помощта на актьорите от пловдивския Драматичен театър. Спектакълът се играе в Камерната зала на 13 януари от 19:30.
 • Двойствен живот

  12 януари 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство издател и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и предизвикателствата в индустрията. Френската лента с участието на Гийом Кане и Жулиет Бинош се завърта премиерно в Lucky Дом на киното на 12 януари от 21:00.