• Малка нощна музика

  26 февруари 2020

  В поредицата Малка нощна музика на 26 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов посрещаме диригента Андреа Вителло, който застава пред оркестъра на Опера Пловдив с партитури на рядко изпълнявани италиански композитори. Солисти на концерта са мецосопраното Андреа Улбрих и пианистът Георги Бойкин.
 • Мариус 50

  25 февруари 2020

  Спектакълът включва всички 11 солови акции в кариерата на Мариус Куркински до момента – от Дон Жуан, Песен на песните и Дамата с кученцето през Ти-ри-рам, Сътресение и Черното пиле. Цели пет десетилетия на сцената, които актьорът идва да отпразнува с нас в Дом на културата Борис Христов на 25 февруари от 19:00.
 • Умопомрачение

  24 февруари 2020

  Определяна като "пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените, но никога не успяват" постановката на Борислав Чакринов следва текста на американския писател Сам Бобрик със силен актьорски състав. Чакаме Асен Блатечки, Койна Русева, Никол Карабинова, Никола Парашкевов и Стефан Иванов на сцената в Дом на културата Борис Христов на 24 февруари от 19:00.
 • Цирк на сцена

  23 февруари 2020

  Традиционният манеж ще бъде заменен от ярко осветена и бляскава сцена, на която акробати, жонгльори, еквилибристи, балансьори и клоуни ще представят спектакъла Светът на чудесата. Срещата с едни от най-добрите циркови артисти и любими анимационни герои е във Военния клуб на 23 февруари от 11:00 и 17:00.
 • Intelligent Music Project

  22 февруари 2020

  Саймън Филипс (Toto), Рони Ромеро ((Rainbow) и Ричард Грисман (River Hounds) излизат на сцена с парчетата от четвъртия си студиен албум Sorcery Inside, към които добавят и част от композициите в предстоящия пети - Life Motion. За концерта звездното трио разчита и на ловки помощници като Стоян Янкулов‑Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Посрещаме ги в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив на 22 февруари в 20:00.


 • Колекция балетни шедьоври

  21 февруари 2020

  Най-доброто от балетната класика оживява на сцената в тази съвместна продукция на пловдивската и старозагорската Опера, която на 21 февруари от 19:00 гледаме първо в Дом на културата Борис Христов, а на 26 февруари от 19:00 и в Операта на Стара Загора.
 • Любовна терапия

  20 февруари 2020

  Зад неудържимата сексуална енергия на Джакомо и Джована стои отчаяна нужда от любов. Двамата се срещат случайно и за известно време говорят "един и същи език", споделят едни и същи "страсти", докато техните приключенски сантиментални истории поемат по неочаквани пътища... Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 20 февруари от 18:45.
 • Мария от Буенос Айрес

  19 февруари 2020

  Люси Дяковска отново стъпва на сцената като Мария от Буенос Айрес в този фюжън от танго, поезия и класика по музика на Астор Пиацола и текст на Хорасио Ферер. Прочитът е на Веселка Кунчева, а новата дата на спектакъла - 19 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Влюбен в жена си

  18 февруари 2020

  Един мъж си мечтае за новата приятелка на най-добрия си приятел. Той е готов да захвърли всичко, за да изпълни най-дивите си мечти. Филмът на
  Даниел Отьой, който тук е режисьор и актьор едновременно, се завърта на екран в Lucky Дом на киното на 18 февруари от 16:30.
 • Ятаган

  17 февруари 2020

  От 21 февруари ще бъде на големите екрани в цялата страна, но преди това най-новият български филм тръгва на предпремиерно турне, което спира и в Пловдив на 17 февруари. Прожекцията е в Lucky Дом на киното от 19:00, където за среща ни очаква и част от екипа на лентата.
 • Мъжът на жена ми

  16 февруари 2020

  Поглеждайки на сериозните неща от живота под комичен ъгъл, постановката на Мариус Куркински носи много смях и философски размисли. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а мъжете, които се борят за любовта ѝ, са Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Чакаме ги на сцената в Дом на културата Борис Христов на 16 февруари от 19:00.
 • Детски филмов фестивал

  15 февруари 2020

  Детският филмов фестивал започва на 15 февруари в Lucky Дом на киното с прожекции на Angry Birds: Филмът 2 и Снежната кралица 4, а кои са останалите заглавия до 15 март, за които на хлапетата няма да им е нужен билет, проверяваме тук.
 • Любовен елексир

  14 февруари 2020

  Представлението не е ново, но в тази специална вечер комичната опера върви с чаша празничен коктейл, томбола и дърво с валентинки, за които се оглеждаме в антракта, докато двама влюбени зад кулисите събират смелост да признаят чувствата си. Любовен елексир е на 14 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Чичовци

  13 февруари 2020

  "Никой писател, както Вазов, не обича героите си и когато няма как да не бъдат обичани, и когато няма за какво. Никой не е толкова щедър в опрощаването на кривиците им" - смята драматургът Юрий Дачев, който адаптира текста на патриарха за сцената на старозагорския Драматичен театър. Гледаме го в прочит на режисьора Бина Харалампиева на 13 февруари от 13:30.
 • Гето

  12 февруари 2020

  В тази съвременна притча за гоненията на евреите клезмер-музиката се преплита с мотиви на Горан Брегович, ромското Джамале и унгарския плач на цигулките, върху които балетисти от трупата на Старозагорската опера изграждат въздействащ спектакъл в три сцени. Гледаме го на 12 февруари от 19:00 в залата на Операта.
 • Най-хубавите години от един живот

  11 февруари 2020

  Над 80-годишните Анук Еме и Жан-Луи Трентинян се събират отново пред камерата на Клод Льолуш за финалната част на трилогията, започната още през 1966 като чувствена история за срещата на един вдовец и една вдовица край бреговете на Довил. С красиви изрезки от техните спомени, Най-хубавите години от един живот се приближава до интимния заряд на първия филм, след като вторият е приет за твърде хладен. Премиерата е в Lucky Дом на киното с прожекция на 11 февруари от 21:15.
 • Слава!

  10 февруари 2020

  Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс - най-лошата певица на света, оживява на сцена под режисурата на Стайко Мурджев, който поставя текста на британския драматург Питър Куилтър с помощта на актьорите от пловдивския Драматичен театър. Спектакълът се играе в Камерната зала на 10 февруари от 19:30.
 • Много шум за нищо

  9 февруари 2020

  Много шум за нищо е от най-успешните и дълголетни постановки на Театър Българска армия през последните 20 години. Именно толкова сезона тя се задържа на неговата сцена, но не пропуска възможността за гастроли и на други - на 9 февруари от 19:00 спектакълът гостува в Дом на културата Борис Христов в Пловдив.
 • Трубадур

  8 февруари 2020

  Известният Хор на циганите е само един от върховете в невероятната музика на Верди, преливаща от разнообразни емоции – любовни дуети, пламенни соло арии и вълнуващи хорови изпълнения, рисуващи добре познатата история за  магии, убийства, ревност и тлеещо отмъщение. Гледаме я в постановката на Урсула Хорнер на 8 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Царицата на чардаша

  7 февруари 2020

  Годината е 1912 - времето на дългите рокли, учтивите кавалери, нежния шепот и дълбока страст. Мястото е Будапеща и Виена. Млад мъж е влюбен лудо във вариететна актриса. Майка му прави всичко възможно да ги раздели. Това накратко е историята в оперетата на Имре Калман, която солисти, оркестър, хор и балет разказват отново от сцената на Старозагорската опера на 7 февруари от 19:00.