• Ваня Годжелова

  11 март 2020

  „Отраженията в природата са това, което този път ме провокира – да търся повтарящия се образ, пречупен през загадъчния и същевременно бистър свят на водата, която като че ли напомня за невъзможността човекът или обектът да избягат от себе си. Това, което ни заобикаля, отразява нашата същност" - споделя художничката, чиито 19 нови платна влизат за изложба в галерия Aspect от 11 до 24 март.
 • Български театрални плакати

  9 март 2020

  Изложбата припомня за незабравими постановки на наши театри през 70-те и 80-те години на ХХ, разкривайки двойнствения живот на плаката – единият на улицата с информационна мисия, другият - в изложбените зали като произведение на изкуството. Подредена е във фоайе Изкуствотека на пловдивската Библиотека Иван Вазов и може да бъде разгледана до 15 март.
 • Pyramid

  10 март 2020

  Псих-стоунър рок от Германия раздира въздуха в Bee Bop Cafe, където бандата акостира за концерт с китара, бас и барабани. Чакаме я на сцената на клуба в 21:00 на 10 март с билет за вход от 10лв.
 • D2

  8 март 2020

  Рокаджиите от D2 тръгват на национално акустично турне с най-големите си хитове и кавъри на световни класики. В Пловдив спират в Безистенъ на 8 март в 20:30 в състав Димитър Кърнев (акустични китари), Деян Каменов (вокали), Александър Обретенов (акустичен бас), Васил Вутев (ударни, перкусии) и Радостин Василев (вокали, акустични китари).
 • Мъжете, мъжете

  7 март 2020

  Популярни арии от опери и оперети се редуват с джаз стандарти в това празнично осмомартенско кабаре, което събира на една сцена Милица Гладнишка и солистите на Опера Пловдив. Концертът е в Дом на културата Борис Христов на 7 март от 19:00.
 • Мъжете на Едит Пиаф

  6 март 2020

  Спектакълът е по мотиви от романа на Симон Берто и разказва за живота на великата Пиаф, минавайки през най-драматичните ѝ любовни истории. Поднасят го Мира Радева и Александър Кипров на сцената в Културен център Trakart на 6 март от 19:00.
 • James Wylie & Yako Trio

  5 март 2020

  След редица изяви на европейската джаз сцена артистите от гръцкото Yako Trio откриват поредното издание на Камерна сцена Пловдив заедно със специалния си гост от Нова Зеландия - саксофониста и композитор James Wiley. Концертът е в Първо студио на Радио Пловдив на 5 март от 19:00. 
 • Бохеми

  4 март 2020

  "Смелият, ярък и остроумен прочит на Ричард Джоунс внася допълнителна топлина и хумор към тази обичана история за обречената любов", пишат в The Londonist за импозантната версия на класиката, която наскоро излезе на сцената в Ковънт Гардън. И макар в Пловдив да я гледаме на екран, камерата улавя действието и гласовете от най-хубавите места в салона, откъдето виждаме в детайл сценографията на награждавания с Тони Стюарт Лейнг. Прожекцията е в Arena Mall Markovo Tepe на 4 март от 19:00.
 • Котка в стената

  3 март 2020

  В реалистична стилистика дуетът Мина Милева & Весела Казакова разказва история за един жилищен блок в работническия източен Лондон, която бърка с пръст в раната Брекзит. С български актьори, живеещи отдавна на Острова, няколко британски и няколко дебютанти, сниманият в Лондон филм прозвучава автентично, докато подхвърля горещите картофи на деня – толерантност, расизъм, социални различия. Гледаме го в Lucky Дом на киното на 3 март от 14:45.
 • Имало една война

  2 март 2020

  В безпрецедентен поход 40-хилядната българска армия преодолява, тичайки, 300 км за по-малко от две денонощия без пътища, железница и транспорт… и побеждава при Сливница в Сръбско-българската война през 1885. В тази на пръв поглед хаотична картина филмът на Анри Кулев проследява пътя на отделни персонажи, а ние заемаме места за прожекцията в Lucky Дом на киното на 2 март от 20:15.
 • Клетниците

  1 март 2020

  Експлозивният дебют на Ладж Ли започва в Монфермей – същото парижко предградие, където се развива част от действието на романа на Виктор Юго. Век и половина по-късно Ли вплита нишки на великия писател в своя модерен поглед към революцията срещу една прогнила система, който тъкмо бе отличен със Сезар за най-добър филм. Гледаме го в премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица с прожекция на 1 март от 21:00.
 • Евита

  29 февруари 2020

  Един от най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс се качва на пловдивска сцена под режисурата на Нина Найденова, за да разкаже противоречивата история на Мария Ева Дуарте Де Перон - втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон и първа дама на южноамериканската република. Спектакълът се играе на 29 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Хор Турецкий

  28 февруари 2020

  Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща у нас за концерт с най-доброто от 30-годишния си репертоар. Чакаме десетимата солисти на сцената в Комплекс Сила на 28 февруари в 19:30.
 • Мартин, Данчо и майка им

  27 февруари 2020

  Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона. Поредното представление на комедията е на 27 февруари от 19:30 в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Малка нощна музика

  26 февруари 2020

  В поредицата Малка нощна музика на 26 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов посрещаме диригента Андреа Вителло, който застава пред оркестъра на Опера Пловдив с партитури на рядко изпълнявани италиански композитори. Солисти на концерта са мецосопраното Андреа Улбрих и пианистът Георги Бойкин.
 • Мариус 50

  25 февруари 2020

  Спектакълът включва всички 11 солови акции в кариерата на Мариус Куркински до момента – от Дон Жуан, Песен на песните и Дамата с кученцето през Ти-ри-рам, Сътресение и Черното пиле. Цели пет десетилетия на сцената, които актьорът идва да отпразнува с нас в Дом на културата Борис Христов на 25 февруари от 19:00.
 • Умопомрачение

  24 февруари 2020

  Определяна като "пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените, но никога не успяват" постановката на Борислав Чакринов следва текста на американския писател Сам Бобрик със силен актьорски състав. Чакаме Асен Блатечки, Койна Русева, Никол Карабинова, Никола Парашкевов и Стефан Иванов на сцената в Дом на културата Борис Христов на 24 февруари от 19:00.
 • Цирк на сцена

  23 февруари 2020

  Традиционният манеж ще бъде заменен от ярко осветена и бляскава сцена, на която акробати, жонгльори, еквилибристи, балансьори и клоуни ще представят спектакъла Светът на чудесата. Срещата с едни от най-добрите циркови артисти и любими анимационни герои е във Военния клуб на 23 февруари от 11:00 и 17:00.
 • Intelligent Music Project

  22 февруари 2020

  Саймън Филипс (Toto), Рони Ромеро ((Rainbow) и Ричард Грисман (River Hounds) излизат на сцена с парчетата от четвъртия си студиен албум Sorcery Inside, към които добавят и част от композициите в предстоящия пети - Life Motion. За концерта звездното трио разчита и на ловки помощници като Стоян Янкулов‑Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Посрещаме ги в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив на 22 февруари в 20:00.


 • Колекция балетни шедьоври

  21 февруари 2020

  Най-доброто от балетната класика оживява на сцената в тази съвместна продукция на пловдивската и старозагорската Опера, която на 21 февруари от 19:00 гледаме първо в Дом на културата Борис Христов, а на 26 февруари от 19:00 и в Операта на Стара Загора.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088