• Любовна терапия

  20 февруари 2020

  Зад неудържимата сексуална енергия на Джакомо и Джована стои отчаяна нужда от любов. Двамата се срещат случайно и за известно време говорят "един и същи език", споделят едни и същи "страсти", докато техните приключенски сантиментални истории поемат по неочаквани пътища... Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 20 февруари от 18:45.
 • Мария от Буенос Айрес

  19 февруари 2020

  Люси Дяковска отново стъпва на сцената като Мария от Буенос Айрес в този фюжън от танго, поезия и класика по музика на Астор Пиацола и текст на Хорасио Ферер. Прочитът е на Веселка Кунчева, а новата дата на спектакъла - 19 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Влюбен в жена си

  18 февруари 2020

  Един мъж си мечтае за новата приятелка на най-добрия си приятел. Той е готов да захвърли всичко, за да изпълни най-дивите си мечти. Филмът на
  Даниел Отьой, който тук е режисьор и актьор едновременно, се завърта на екран в Lucky Дом на киното на 18 февруари от 16:30.
 • Ятаган

  17 февруари 2020

  От 21 февруари ще бъде на големите екрани в цялата страна, но преди това най-новият български филм тръгва на предпремиерно турне, което спира и в Пловдив на 17 февруари. Прожекцията е в Lucky Дом на киното от 19:00, където за среща ни очаква и част от екипа на лентата.
 • Мъжът на жена ми

  16 февруари 2020

  Поглеждайки на сериозните неща от живота под комичен ъгъл, постановката на Мариус Куркински носи много смях и философски размисли. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а мъжете, които се борят за любовта ѝ, са Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Чакаме ги на сцената в Дом на културата Борис Христов на 16 февруари от 19:00.
 • Детски филмов фестивал

  15 февруари 2020

  Детският филмов фестивал започва на 15 февруари в Lucky Дом на киното с прожекции на Angry Birds: Филмът 2 и Снежната кралица 4, а кои са останалите заглавия до 15 март, за които на хлапетата няма да им е нужен билет, проверяваме тук.
 • Любовен елексир

  14 февруари 2020

  Представлението не е ново, но в тази специална вечер комичната опера върви с чаша празничен коктейл, томбола и дърво с валентинки, за които се оглеждаме в антракта, докато двама влюбени зад кулисите събират смелост да признаят чувствата си. Любовен елексир е на 14 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Чичовци

  13 февруари 2020

  "Никой писател, както Вазов, не обича героите си и когато няма как да не бъдат обичани, и когато няма за какво. Никой не е толкова щедър в опрощаването на кривиците им" - смята драматургът Юрий Дачев, който адаптира текста на патриарха за сцената на старозагорския Драматичен театър. Гледаме го в прочит на режисьора Бина Харалампиева на 13 февруари от 13:30.
 • Гето

  12 февруари 2020

  В тази съвременна притча за гоненията на евреите клезмер-музиката се преплита с мотиви на Горан Брегович, ромското Джамале и унгарския плач на цигулките, върху които балетисти от трупата на Старозагорската опера изграждат въздействащ спектакъл в три сцени. Гледаме го на 12 февруари от 19:00 в залата на Операта.
 • Най-хубавите години от един живот

  11 февруари 2020

  Над 80-годишните Анук Еме и Жан-Луи Трентинян се събират отново пред камерата на Клод Льолуш за финалната част на трилогията, започната още през 1966 като чувствена история за срещата на един вдовец и една вдовица край бреговете на Довил. С красиви изрезки от техните спомени, Най-хубавите години от един живот се приближава до интимния заряд на първия филм, след като вторият е приет за твърде хладен. Премиерата е в Lucky Дом на киното с прожекция на 11 февруари от 21:15.
 • Слава!

  10 февруари 2020

  Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс - най-лошата певица на света, оживява на сцена под режисурата на Стайко Мурджев, който поставя текста на британския драматург Питър Куилтър с помощта на актьорите от пловдивския Драматичен театър. Спектакълът се играе в Камерната зала на 10 февруари от 19:30.
 • Много шум за нищо

  9 февруари 2020

  Много шум за нищо е от най-успешните и дълголетни постановки на Театър Българска армия през последните 20 години. Именно толкова сезона тя се задържа на неговата сцена, но не пропуска възможността за гастроли и на други - на 9 февруари от 19:00 спектакълът гостува в Дом на културата Борис Христов в Пловдив.
 • Трубадур

  8 февруари 2020

  Известният Хор на циганите е само един от върховете в невероятната музика на Верди, преливаща от разнообразни емоции – любовни дуети, пламенни соло арии и вълнуващи хорови изпълнения, рисуващи добре познатата история за  магии, убийства, ревност и тлеещо отмъщение. Гледаме я в постановката на Урсула Хорнер на 8 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Царицата на чардаша

  7 февруари 2020

  Годината е 1912 - времето на дългите рокли, учтивите кавалери, нежния шепот и дълбока страст. Мястото е Будапеща и Виена. Млад мъж е влюбен лудо във вариететна актриса. Майка му прави всичко възможно да ги раздели. Това накратко е историята в оперетата на Имре Калман, която солисти, оркестър, хор и балет разказват отново от сцената на Старозагорската опера на 7 февруари от 19:00.
 • Живи комини

  6 февруари 2020

  В старинните къщи на планинско село са се заселили столични интелектуалци. След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира, а е купил и място в гробището, където обаче се натъкват на скала. Лентата на Радослав Спасов гледаме на 6 февруари в Lucky Дом на киното от 16:15.
 • Всяка година по същото време

  5 февруари 2020

  Пиеса, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Чувствен и забавен диалог за неизбежните лутания между удобните самоизмами и отрезвяващите истини. Лилия Маравиля и Христо Шопов излизат на сцената в Дом на културата Борис Христов на 5 февруари от 19:00.
 • Облог

  4 февруари 2020

  Облог разказва с много топлина и чувство за хумор историята за трудното съжителство и още по-трудното сближаване на две възрастни дами, принудени да делят обща стая. Спектакълът на Народния театър и гостува в Камерната зала на пловдивската Драма на 4 февруари от 19:30.
 • Матиас и Максим

  3 февруари 2020

  Ксавие Долан навърши 30 и това е осмият му филм, така че днес никой не помисля да го нарече enfant terrible, както канадският режисьор стана известен, избухвайки с Аз убих майка си, когато беше на 19.
  Киното му става все по-хармонично и все по-негово – уверяваме се в Lucky Дом на киното, където Матиас и Максим се върти премиерно тази седмица с прожекция на 3 февруари от 18:30.
 • Островът

  2 февруари 2020

  Какво се случва в самолет с двама българи, американец, пиян пилот и похотлива стюардеса?! Отговорите – в спектакъла Островът - цял куп налудничави ситуации, в които всички ние, за добро или лошо, се припознаваме. Постановката гостува в Държавна опера Стара Загора на 2 февруари от 19:00.
 • Лебедово езеро

  1 февруари 2020

  Най-известното балетно заглавие от Чайковски оживява на сцената на Опера Пловдив, за да разкаже на децата вълшебната приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие. Премиерата е на 1 февруари от 17:00 в Дом на културата Борис Христов.