• Истината

  28 януари 2020

  След отличения със Златна палма Джебчии, японският режисьор Хирокадзу Корееда отново изследва семейните заблуди, този път в Париж. Изпълненото с емоции събиране на отчуждени една от друга майка и дъщеря (в ролите Катрин Деньо и Жюлиет Бинош) дава възможност за размисъл върху любовта, изкуството и отговорността. Филмът се завърта премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 28 януари е от 21:00.
 • Боряна

  27 януари 2020

  Красимир Ранков разлиства текста на Йовков под прожекторите на Драматичен театър Пловдив, за да извади от него актуални и днес послания. Плът и кръв на главната героиня дава Патриция Пъндева, която чакаме на сцената в 19:00 заедно с останалите актьори от трупата.
 • Копелия

  26 януари 2020

  Поредното заглавие на Кралската опера в Лондон, което стига до екраните на кина Arena, е балетният спектакъл Копелия по хореография на Нинет дьо Валоа. Ексклузивната прожекция на този очарователен и забавен разказ за любов, пакости и механични кукли е на 26 януари от 16:00.
 • Гастрольорът

  25 януари 2020

  Вторият филм в програмата на Sofia MENAR Film Festival в Пловдив ни среща с египетски диджей, решен да участва в международен музикален фестивал. Пътуването му към Брюксел, обаче, е осуетено от полицията в Люксембург, която го арестува с убеждението, че това е поредният бежанец. Как продължава историята нататък разбираме на 25 януари от 17:00 в Lucky Дом на киното.
 • Мирослав Иванов

  24 януари 2020

  Китарата му е отлична и често помага на други, но сега я посрещаме в третия му соло албум Little Alien, в който с бас, кавал, барабани и гласове се включват още музикантите Димитър Горчаков, Евден Димитров и Стефан Горанов. Резултата слушаме в Bee Bop Cafe в петък след 21:00.
 • The Teachers

  23 януари 2020

  Проектът на китаристите Цветан Недялков и Веселин Койчев е запомняща се музикална среща, на която майсторите на шестте струни пристигат с композиции от албума The Teachers. Чакаме ги в Bee Bop Cafe на 23 януари в 21:00 срещу билет на входа от 10лв.
 • Мерак

  22 януари 2020

  Спектакълът на Надя Асенова събира три емблематични произведения на Хайтов – Мерак, Мъжки времена и Дервишово семе. Разказът дърпа струните на скритите желания и стаените блянове на героите, изправени пред непосилен избор, а ние попиваме историите им в старозагорския Драматичен театър на 22 януари от 19:00. 
 • New Candys

  21 януари 2020

  Четиримата италианци (по-точно венецианци) отделят еднакво внимание на музиката и визуализациите си, така че да не отлепим очи и уши от тях. Всъщност се събират покрай футбола, но любовта към Nirvana и Oasis е по-голяма от тази към топката и я изритват настрани, за да не им пречи по пътя към сцената. 12-а година не спират да обикалят с вече три албума на гръб по различни клубни точки, а на 21 януари ще доплуват и до Bee Bop Cafe в 20:00 с добрите си парчета на живо.
 • Събитие

  20 януари 2020

  Вечната игра на криеница между нас и останалия свят е брилянтно описана от Владимир Набоков и поднесена като емоционално наситен парад под режисурата на Красимир Ранков. Поредното представление на спектакъла е на 20 януари от 19:00 в голямата зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Да разлаем кучетата

  19 януари 2020

  Режисьорът Иван Урумов е подбрал силен актьорски състав за текста на Емил Атанасов, който разсмива и натъжава едновременно, нищейки темите за световната глобализация и националната идентичност. Спектакълът гостува в Дом на културата Борис Христов на 19 януари от 19:00.
 • Blues Traffic

  18 януари 2020

  Blues Traffic са сред най-активните и стабилно стоящи български блус банди вече 20 години и тъкмо това идват да докажат от сцената на Bee Bop Cafe, която ги посреща на 18 януари в 21:00
 • Така правят всички

  17 януари 2020

  Заглавието изпуска в края думата жени, но тъкмо около нея се завърта тази история, стара като света, през която ни води музиката на Моцарт. Гледаме я в спектакъла на Опера Пловдив на 17 януари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Дама Пика

  16 януари 2020

  Мракът и светлината влизат в схватка, а нейна арена е човекът в постановката на Държавен куклен театър - Пловдив, чието поредно представление е от 19:00 на 16 януари.
 • Приятна жена в лоша компания

  15 януари 2020

  В тази очарователна френска “комедия с убийства”, както я определя авторът Андре Русен, има всичко, което гарантира една смислено и забавно изживяна вечер в театъра. Уверяваме се в това на 15 февруари в 19:00, когато на сцената в Дом на културата Борис Христов излизат Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Васил Драганов и Павел Иванов, за да ни разсмеят с прочита на Юрий Дачев.
 • Viva Vivaldi

  14 януари 2020

  Годишните времена и Концерт за фагот на Вивалди звучат в изпълнение на Лия Петрова [цигулка] и Киоко Мороока [фагот], които излизат на сцена в Дом на културата Борис Христов на 14 януари в 19:00 в компанията на оркестрантите от пловдивската Опера с диригент Константин Добройков.
 • Слава!

  13 януари 2020

  Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс - най-лошата певица на света, оживява на сцена под режисурата на Стайко Мурджев, който поставя текста на
  британския драматург Питър Куилтър с помощта на актьорите от пловдивския Драматичен театър. Спектакълът се играе в Камерната зала на 13 януари от 19:30.
 • Двойствен живот

  12 януари 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство издател и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и предизвикателствата в индустрията. Френската лента с участието на Гийом Кане и Жулиет Бинош се завърта премиерно в Lucky Дом на киното на 12 януари от 21:00.
 • Лешникотрошачката

  11 януари 2020

  Хореографията на един от най-красивите балетни спектакли е дело на Боряна Сечанова (Арабеск), която сътворява вълшебна феерия с танцуващи балерини на палци. Последното представление на заглавието за сезона е в Дом на културата Борис Христов на 11 януари от 11:00.
 • Керана и космонавтите

  10 януари 2020

  Групата излиза на сцената на Bee Bop Cafe с всичките си авторски парчета до момента и няколко напълно прекроени кавъра. Чакаме ги на 10 януари в 21:00 срещу 8лв на входа.
 • Момчето от последния чин

  9 януари 2020

  Под режисурата на винаги силния Крис Шарков историята по текст на Хуан Майорга разказва за учителя по литература Херман, който гордо носи вкъщи домашните на ученика си Клаудио, за да ги чете на жена си. Дотук добре, само че есетата са документални и стават все по-обезпокоителни. Какво следва нататък - разбираме на 9 януари от 19:30, когато е поредното представление на спектакъла в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив.