• Приятна жена в лоша компания

  15 януари 2020

  В тази очарователна френска “комедия с убийства”, както я определя авторът Андре Русен, има всичко, което гарантира една смислено и забавно изживяна вечер в театъра. Уверяваме се в това на 15 февруари в 19:00, когато на сцената в Дом на културата Борис Христов излизат Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Васил Драганов и Павел Иванов, за да ни разсмеят с прочита на Юрий Дачев.
 • Viva Vivaldi

  14 януари 2020

  Годишните времена и Концерт за фагот на Вивалди звучат в изпълнение на Лия Петрова [цигулка] и Киоко Мороока [фагот], които излизат на сцена в Дом на културата Борис Христов на 14 януари в 19:00 в компанията на оркестрантите от пловдивската Опера с диригент Константин Добройков.
 • Слава!

  13 януари 2020

  Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс - най-лошата певица на света, оживява на сцена под режисурата на Стайко Мурджев, който поставя текста на
  британския драматург Питър Куилтър с помощта на актьорите от пловдивския Драматичен театър. Спектакълът се играе в Камерната зала на 13 януари от 19:30.
 • Двойствен живот

  12 януари 2020

  В сферата на парижкото книгоиздателство издател и писател осъзнават, че са навлезли в дълбокото, опитвайки се да се справят с кризата на средната възраст и предизвикателствата в индустрията. Френската лента с участието на Гийом Кане и Жулиет Бинош се завърта премиерно в Lucky Дом на киното на 12 януари от 21:00.
 • Лешникотрошачката

  11 януари 2020

  Хореографията на един от най-красивите балетни спектакли е дело на Боряна Сечанова (Арабеск), която сътворява вълшебна феерия с танцуващи балерини на палци. Последното представление на заглавието за сезона е в Дом на културата Борис Христов на 11 януари от 11:00.
 • Керана и космонавтите

  10 януари 2020

  Групата излиза на сцената на Bee Bop Cafe с всичките си авторски парчета до момента и няколко напълно прекроени кавъра. Чакаме ги на 10 януари в 21:00 срещу 8лв на входа.
 • Момчето от последния чин

  9 януари 2020

  Под режисурата на винаги силния Крис Шарков историята по текст на Хуан Майорга разказва за учителя по литература Херман, който гордо носи вкъщи домашните на ученика си Клаудио, за да ги чете на жена си. Дотук добре, само че есетата са документални и стават все по-обезпокоителни. Какво следва нататък - разбираме на 9 януари от 19:30, когато е поредното представление на спектакъла в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Турбуленции

  8 януари 2020

  Спектакълът по текстове на Камен Донев е създаден от актьор за актьори, чиято чиста актьорска енергия, водовъртеж от стил, маски, детска искреност и полет изпълват Камерната сцена в Драматичен театър Пловдив на 8 януари от 19:30.
 • Цигуларката

  7 януари 2020

  Цигуларката е любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите, разказана от финландския режисьор Пааво Вестерберг, която все още може да се види в Lucky Дом на киното в Пловдив. Прожекцията на 7 януари е от 16:30.
 • Двама на люлката

  6 януари 2020

  Герасим Георгиев - Геро и Елена Атанасова влизат в кожите на адвокат и танцьорка в спектакъла на Бина Харалампиева, която моделира текста на Уилям Гибсън в пиеса за неистовото желание и паническия страх от любовта. Срещата ни с Гител и Джери е в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 6 януари от 19:30.
 • Лешникотрошачката

  5 януари 2020

  Блестящата музика на Чайковски, невероятните празнични декори и завладяващите изпълнения на Кралския балет, сред които и безупречното pas de deux на Фея Драже и нейния Принц, превръщат Лешникотрошачката в съвършеното коледно преживяване, до което се докосваме и ние на специалната прожекция в кина Arena тази неделя от 16:00.
 • Офицер и шпионин

  4 януари 2020

  Несправедливо набеден в измяна офицер от еврейски произход става нарицателно за лоша съдебна система, подхваната експертно от писателя Робърт Харис. Именно той е съсценарист с Роман Полански в новия му филм, минал не без съпротива през конкурсната програма на фестивала във Венеция. Гледаме го и ние на голям екран в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 4 януари е от 13:45.
 • Аз, Леонардо

  3 януари 2020

  Аз, Леонардо е завладяващо пътешествие в историята и времето, разкриващо мистериите зад най-големия гений, който светът някога е познавал. Леонардо да Винчи – най-знаменитата и блестяща фигура на Ренесанса, изпреварил времето си и повлиял на всеки клон на познанието. Филмът все още може да се види в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 3 януари е от 18:45.
 • Джуди

  2 януари 2020

  Рене Зелуегър се превръща убедително в Джуди Гарланд, която като дете започва да получава от агента си амфетамини за закуска и успокоителни за лека нощ. Тук историята за кръвожадността на славата е разказана с нужните емоции, сантименталност и уважение към дивата, но на моменти изглежда, че филмът повече се вълнува от легендата, отколкото от дишащия човек в нея. Това, което го кара да затрепери от вълнение обаче, се крие именно в главната роля, заради която оставаме 117 минути пред екрана в Lucky Дом на киното, където продължава да се върти филмът. Прожекцията на 2 януари е от 18:30. 
 • Славни времена

  1 януари 2020

  Копнеещ да избяга от проблемите в настоящето, 60-годишният карикатурист Виктор се възползва от възможност да се върне в миналото – или поне в негова симулация, чрез проект на компанията Пътниците във времето. Той ги наема, за да го върнат на 16 май през 1974 – денят, в който за пръв път среща съпругата си Мариан в едно лионско кафене. Филмът с Даниел Отьой в главната роля се завърта на 1 януари от 14:45 в Lucky Дом на киното.
 • Новогодишен концерт

  31 декември 2019

  Посрещаме новата 2020 на площад Стефан Стамболов в Пловдив заедно с  Innerglow, Дует Ритон, Ансамбъл Тракия и СкандаУ. Водещи са Симеон Колев и Богдана Трифонова, а началото е в 22:00 на 31 декември.
 • Hayes & Y

  30 декември 2019

  В предпоследния ден от годината момчетата се качват на сцена с всички познати парчета от авторския си сет и един чисто нов сингъл - Disaster. Чакаме ги в Bee Bop Cafe на 30 декември в 21:00 срещу билет на входа от 15лв.
 • Аз, досадникът

  29 декември 2019

  В две съседни хотелски стаи се настаняват наемен убиец, дебнещ мишената си и самоубиец, решил да сложи край на живота си заради нещастна любов. Началото изглежда като за трагедия, но всъщност героите попадат в редица комични ситуации, заради които заемаме места в Дом на културата Борис Христов на 29 декември в 19:00.
 • Стейси Кент

  28 декември 2019

  За концерта със симфоничния оркестър на Опера Пловдив Стейси Кент пристига заедно с музикантите, които я придружават в световно ѝ турне и специална програма, включваща нови композиции, джаз стандарти, боса нова и шансони от последния ѝ албум. Посрещаме я в Дом на културата Борис Христов на 28 декември в 20:00.
 • Остава

  27 декември 2019

  Групата събира всичките си хитове в своите бас, китари, барабани и глас заедно с няколко нови песни, сред които и сингълът Саботаж, за да ни захлупи в музикалния си похлупак за няколко часа. Чакаме я в клуб 5th Avenue в Стара Загора на 27 декември в 23:00, а ден по-късно и в Bee Bop Cafe в Пловдив след 21:00.