• Mike Sax and X Key

  26 декември 2019

  Съвременен смуут джаз и фюжън са стиловете, в които саксофонистът, флейтист и аранжор Милен Стайков намира своите съмишленици - квартета X-Key. Така оформената петорка от саксофон, ударни, клавишни и две китари чакаме на сцената на Bee Bop Cafe на 26 декември в 21:00.
 • All together now

  25 декември 2019

  На традиционното коледно парти в artnewscafe музиката е от Sayulke, denitza и Elen, които се изреждат зад пулта в празничната нощ без да искат билет на входа. Началото е в 19:00.
 • Да ходиш по вода

  24 декември 2019

  Ако сте пропуснали прожекциите през уикенда, Lucky Дом на киното завърта документалната лента на Андрей Паунов за световноизвестния артист Кристо и неговото приключение, наречено Плаващите кейове, още два пъти през седмицата - на 24 декември от 13:00 и на 26 декември от 17:15.
 • Приказки за Черно море

  23 декември 2019

  Концепцията на този мащабен аудиовизуален спектакъл, изпълнен с авторска музика и ефектна мултимедия, събира в едно музика, танц, театър, фотография и съвременна сценография. Представлението е с препратки към митовете за Ноевия ковчег, Одисей и Орфей и Евридика, в които умело са вплетени и български легенди. Гледаме го в Дом на културата Борис Христов на 23 декември от 19:30.
 • Мистър Джоунс

  22 декември 2019

  Гарет Джоунс е амбициозен млад журналист от Уелс, който се прочува като единствения чуждестранен журналист, летял с Хитлер. Докато работи като съветник на Лойд Джордж, той започва да се оглежда за следващата голяма история. А тя се оказва нещо, което никога не е очаквал. Прожекцията на филма е от 14:30 на 22 декември в Lucky Дом на киното.
 • Снежанка и седемте джуджета

  21 декември 2019

  Класическата приказка оживява в Опера Пловдив за Коледа под режисурата на Георги Динев. В мюзикъла на Атанас Косев вълшебното говорещо огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват и, разбира се, краят е щастлив. Спектакълът се качва на сцена в Дом на културата Борис Христов на 21 декември от 11:00.
 • Krekhaus

  20 декември 2019

  Групата се завърта в пълен състав на сцената с авторските си песни, в които преплита жанрове от джаз, през психаделик и стоунър рок, до фънк. Слушаме ги в Post-Culture Stage на 20 декември от 21:30 срещу вход от 10лв.
 • Чиста къща

  19 декември 2019

  Една от малкото съвременни пиеси, които разказват за любовта светло и с кураж, ни среща с няколко съдбовни истории, от които разбираме, че светът ще е друг, ако повече жени умеят да разказват вицове. Гледаме тази чиста проба комедия от американката Сара Рул в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 19 декември от 19:30.
 • Spectrum Vocal Band

  18 декември 2019

  Дебютният им албум Пресечна точка се излива само с помощта на гласовете им, а в него се преплитат поп, джаз, фънк и български фолклор. Aкапелното пеене обединява музикалните вселени на петима певци и ги превръща в един организъм, хармоничен и пулсиращ в общ ритъм, който попиваме в Bee Bop Cafe на 18 декември от 20:00.
 • Мартин, Данчо и майка им

  17 декември 2019

  Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона. Поредното представление на комедията е на 17 декември от 19:30 в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Офицер и шпионин

  16 декември 2019

  Несправедливо набеден в измяна офицер от еврейски произход става нарицателно за лоша съдебна система, подхваната експертно от писателя Робърт Харис. Именно той е съсценарист с Роман Полански в новия му филм, минал не без съпротива през конкурсната програма на фестивала във Венеция. Гледаме го и ние на голям екран в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 16 декември е от 16:45.
 • Три балета

  15 декември 2019

  Кралският Балет събира три спектакъла в едно представление, което стига и до нас през екраните на кина Arena. Прожекцията е на 15 декември от 16:00 и включва Концерт на МакМилан, Вариации Енигма на Аштън и Раймонда III Действие на Рудолф Нуреев.
 • Аз, Леонардо

  14 декември 2019

  Бестселърът на Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващ криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на Леонардо да Винчи. Филмът отбелязва 500 години от смъртта на енциклопедичния гений на Ренесанса и тази седмица се завърта премиерно в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 14 декември е от 17:15.
 • Събитие

  13 декември 2019

  Вечната игра на криеница между нас и останалия свят е брилянтно описана от Владимир Набоков и поднесена като емоционално наситен парад под режисурата на Красимир Ранков. Поредното представление на спектакъла е на 13 декември от 19:00 в голямата зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Съблечи се!

  12 декември 2019

  Внезапна проверка в клиниката на доктор Прентис предизвиква събития, чиято скорост и разрушителност ни спуска с летящото влакче на смеха право в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 12 декември от 19:30, за да видим спектакъла на Краси Ранков с участието на дузина знаменитости.
 • Въпрос на вкус

  11 декември 2019

  Артуро е талантлив, но вече не толкова успешен шеф-готвач, чиито критичност и несговорчивост са причина за западането на неговата кариера. Заради неумението да контролира гнева си е осъден е на обществено полезен труд в център за младежи, страдащи от синдрома на Аспергер. Как продължава историята нататък, разбираме от първата прожекция на Кинопанорама Италия днес, която от 11 до 15 декември завърта пет нови ленти в Lucky Дом на киното от 19:00 срещу вход от 3лв.
 • Мариус 50

  10 декември 2019

  Спектакълът включва всички 11 солови акции в кариерата на Мариус Куркински до момента – от Дон Жуан, Песен на песните и Дамата с кученцето през Ти-ри-рам, Сътресение и Черното пиле. Цели пет десетилетия на сцената, които идва да отпразнува с нас в Комплекс Сила на 10 декември от 19:30.
 • Физика на тъгата

  9 декември 2019

  Романът на Георги Господинов за мъж, който пресява спомени от младостта си в България през отчуждението на зрелите си години в Канада, оживява в тази 27-минутна анимация на Теодор Ушев, отнесла ръкопляскания в Торонто и Отава. Гледаме я на специалните прожекции в Lucky Дом на киното на 9 декември от 18:30 и 19:30.
 • Грехът на Микеланджело

  8 декември 2019

  Брат на режисьора Никита Михалков и сътрудник на Тарковски в ранните си години, Андрей Кончаловски вади тази биографична драма, докато действа и по една съветска историческа. Тук Алберто Тестоне е Микеланджело Буонароти, когото следваме по петите, докато се мъчи да завърши тавана на Сикстинската капела и се разкъсва между бедността, провалите, морала и две враждуващи фамилии, които поръчват изкуството му. Лентата се завърта на 8 декември от 18:30 в Lucky Дом на киното.
 • Homeovox & Innerglow

  7 декември 2019

  В края на една много силна година електронното рок трио Innerglow се завръща в Пловдив с нов авторски материал, между който вкарва и една изненада, но преди да разберем каква е тя, първо попиваме смесицата от indie rock, guitar pop rock и alternative на Homeovox. Двете банди споделят сцена в Bee Bop Café на 7 декември от 21:00, входът на място е 12лв.