Автономна територия


15 ноември 2018 снимки на коктейлите Жоро Панчев
Един следобед бутнахме металната врата на Иван Вазов 18, за да видим какво се крие зад завесите от масленозелено кадифе. Отговорът – нова територия, на която бихме станали граждани.


República е място две-в-едно – стена го дели от новия офис на продуценското студио Nulla, но на практика стъпвате в техен проект. Барът се появява като място за срещи с хората, с които работят и с които се разбират на един език, но покрай така приятелски отворената врата вече посрещат и вас. По характер тази република е тапас бар, така че с първото питие получавате автентични за Испания малки хапки, а нейна емблема са жестоките детайли: над главите ви светят лампи в геометрична метална структура, наоколо доминират растения и стъкло, а до каменния плот свети неонов омар.


Зад бара действа Анастас Ангелов, който може би ви е наливал в някогашния Lomo, в Спутник или FlipFlop. От последния адрес тръгва и пътеката му към този – Димитър, главен ум зад Nulla, често минава през бара на Оборище и така се запознават. Когато светва идеята за República, Анастас получава обаждане: "Имам едно място и не мога да си представя някой друг да го върти, идвай". И той идва: със стегнато меню класически коктейли с нов звън (дайкирито например е с няколко капки шоколад и ментов ликьор), с интерес към кафето, което прави рано сутрин, и със страст към всякакви странни алкохоли, с които продължава вечер. Затова при него капачката на Skinos се отвърта заедно с историята на този ликьор от мастиха (растение, което ще намерите само на един остров в Гърция), докато за фон се носят фънк и диско, пъхнати в колоните пак от Анастас. Звучи толкова добре, че оценката ни се вдига до шест за нула време, а и финалният детайл е черешка: по стените си ще канят артистите, които харесват. Първият поканихме и ние – вижте тук.


República е на Иван Вазов 18
Коктейлите са 8-9 лв, бира 4-7лв, уиски 5-10лв, тапас 1.50лв
Работи всеки ден от 08:30, последни поръчки в 23:30, тел. 089 299 4626


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.